mormon.org У всьому світі
Наші люди
Наші цінності
Наші віровчення
Відвідайте нас
.

Привіт, мене звуть Mike

  • Mike Lohner
  • Mike Lohner
  • Mike Lohner
  • Mike Lohner

Про себе

Я вірю в людей і думаю, що більшість з них чудові та добрі. Я люблю життя і вірю, що ми маємо ЖИТИ кожного дня! Покажіть мені світ, дайте спробувати щось нове, дайте позмагатися, і я посміхнуся. Я, напевне, дуже багато працюю (це те, що моя сім’я каже мені), і я був благословенний деякими дійсно класними можливостями у бізнесі. Багато років я був виконавчим директором, а зараз я голова двох компаній. Я підтримую фундаментальну філософію про те, що великі компанії отримують надзвичайні результати від звичайних людей, що всі ми звичайні люди і що робота та зусилля більш важливі за талант (хоча наявність таланту також гарна річ). Я спортивний фанат, але насправді зациклений на гольфі (це спорт чи гра?). Хотів би мати можливість грати кожного дня, я працюю, щоб грати краще, та люблю все в цій грі—від історії до змагань, від Професійної ліги з гольфу до справжньої краси поля біля океану. Потім у свій вільний час (чи є він у мене?) я бавлюся музикою—граю трохи на саксофоні, менше—на фортепіано і навіть іноді співаю. Моя родина (мій найкращий друг–моя дружина та четверо дітей, яких я обожнюю) більш схильні до музики, ніж я, і найкраще, що може бути в нашому домі—це музика. Зрештою, я вірю, що світ став би кращим, якби ми були більш зацікавлені почути різноманітні думки та ідеї і менше боролися з тими, хто думає не так, як ми. Звісно, я трохи ідеаліст. Але для мене краще довіритися та обпалитися декілька разів, ніж не довіряти і не мати друзів. Мей Уест найкраще виразила це словами: “Ви живете тільки один раз, але якщо ви робите все правильно, достатньо і одного разу”. Не можу не погодитися.

Чому я мормон

Я—мормон з простої причини. Я щиро вірю, що Церква є істинною! Я відчув це глибоко в моєму серці, і мені пощастило відчути Дух Божий, який свідчив моїй душі щодо істинності цих вчень. Я бачив, як принципи євангелії змінюють життя. Я відчув силу Спокути Спасителя в своєму житті. І я знаю, що коли я живу за принципами, яким вчить мормонська віра, то я маю схильність бути щасливішим, більш задоволеним, більш спокійним. Це чудово, і, врешті-решт, те, що я мормон—робить мене щасливим! Я часто думав, чому це так. Чому я щасливий бути мормоном? Чому мормони об’єднуються одне навколо одного? І я прийшов до висновку, що це сама суть євангелії—євангелії Ісуса Христа, яка робить мене щасливим. Бог хоче, щоб ми були щасливі. Він любить нас. І Його Церква покликана допомогти нам, з усіма нашими слабкостями, стати більш схожими на Нього. Якщо ми прагнемо це робити, ми отримуємо благословення миру, щастя та дружби.

Особисті історії

Що таке надія і на що ви надієтеся?

Надія—це гарне слово. Для мене слово “надія” значить оптимізм. Це бачення того, що може бути замість того, що здається або є насправді. Ми надіємося, що буде сонце, коли йде дощ. Ми надіємося, що прийде весна, коли надворі зима (принаймні я так думаю, мені не подобається холоднеча!) Ми надіємося видужати, коли хворіємо. Ми надіємося відчути любов, коли нас ненавидять. Коли ми маємо надію, ми не боїмося. Коли ми маємо надію в духовному, ми розвиваємо віру. Я—оптимістична людина, яка надіється на те, про що, мабуть, можна тільки мріяти. Я надіюся, що зможу краще грати в гольф, я надіюся, що зможу виховати гарну родину, надіюся, що здоров’я дружини покращиться, я надіюся, що я зможу матеріально забезпечити свою родину. Я надіюся, що мій син зможе отримати роботу, хоча це для нього складно. Я надіюся, що наш уряд матиме чіткіше уявлення, що наші політики та ЗМІ можуть не так завзято нападати, а більш об’єктивно говорити про ідеї. Може, тоді ми зможемо приймати кращі рішення щодо того, як протистояти труднощам. Я сподіваюся, що любов переможе ненависть, що віра переважатиме над страхом, що оптимістів буде більше, ніж песимістів, і якщо кришка з-під банки арахісової крем-пасти падає… вона упаде внутрішньою стороною догори! Звичайно, я маю надію в Христі. Ця надія приводить до віри. І надіймося…, що віра приведе до милосердя та любові, миру та щастя! Так, надія—ВЕЛИКЕ слово!

Як Книга Мормона допомогла вам зрозуміти мету життя?

Мій улюблений уривок з Книги Мормона говорить: “Адам пав, щоб люди були; а люди є, щоб мати радість”. Для мене, це мета життя—знайти радість! Коли моя дружина занедужала на рідкісну хворобу, що називається синдром Гійена-Барре, та була госпіталізована з паралічем і тяжкими нервовими розладами, і потім, коли хвороба стала хронічною (а саме: хронічною запальною демієлінізуючою полінейропатією), наше життя назавжди змінилося. Я не працював близько 18 місяців, щоб подбати про наших дівчаток. Ми відвідали безліч лікарів, шукали ліки, пережили багато страшних моментів і усвідомили, що життя може бути дуже коротким. Під час цього випробування, коли я читав чи вивчав Книгу Мормона, я усвідомлював, що треба цінувати кожен день, шукати радість у солодких моментах поруч з нашими сім’ями, любити красу навколо нас, насолоджуватися музикою та духовним збагаченням. Книга Мормона допомогла мені зрозуміти, що Бог послав нас на цю землю, тому що Він любить нас! Він дає нам можливість витримати тягарі, щоб ми могли вчитися, зростати і бути щасливими! Він дає нам відчути біль, щоб ми знали та цінували добре здоров’я. Ми переживаємо смуток, щоб пізнати радість. Книга Мормона наповнена чудовими баченнями, які підтримують Христове вчення про мету життя, спокуту і Божий план для нас. Це дуже сильно змінило моє життя!

Як я живу згідно з моєю вірою

Я вважаю, що ми живемо за своєю вірою і наші щоденні справи свідчать про це; і я сподіваюся, що в моєму житті присутні цілісність, доброта, терплячість та відданість тим цінностям, які втілює в собі наша віра, чи то у бізнесі, вдома, чи на полі для гольфу. Наша сім’я читає Писання та молиться разом майже кожного дня, і я думаю, що це допомагає нам усім зосередитися на вічному сенсі нашого існування, а не тільки на буденній метушні. Я отримав доручення бути домашнім вчителем, це означає, що я відвідую дві сім’ї в нашому районі хоча б один раз на місяць, аби навчати євангелії, надихати, бути другом і довіреною людиною. Домашнє вчителювання—велике благословення для мене, тому що воно допомогло мені навести чудові мости дружби, що добре позначилося на моєму житті. Я працював з безробітними батьками, підбадьорював сім’ї, які сумнівалися у своїй вірі, підтримував сім’ї, де виникали проблеми зі здоров’ям, і в процесі вчителювання, як це зазвичай буває, коли ти живеш за своєю вірою, я отримав велику радість та благословення. По неділях мені пощастило навчати молодь 16–18 років. В нашому класі 21 дитина й ми вивчаємо Старий Завіт. Мені подобається втілювати у життя історії та уроки, знайдені там! Моя точка зору? Немає НІЧОГО веселішого, ніж працювати з молодими чоловіками та жінками. Вони такі духовні, кмітливі, талановиті, вони веселі. Так класно!