mormon.org У всьому світі
Наші люди
Наші цінності
Наші віровчення
Відвідайте нас
.

Що таке віра?

Офіційна відповідь

Віра—це сподівання “на те, чого не видно, але що є істинним” (Книга Мормона, Алма 32:21 і Євреям 11:1). Кожен день ви робите щось, сподіваючись на кінцевий результат, навіть до того, як побачите його. Це схоже на віру.

Віра в Ісуса Христа—це не просто пасивне переконання щодо Нього. Мати віру в Бога означає довіряти Йому, мати впевненість у Ньому і бути готовими діяти на основі вашої віри в Нього. Віра є принципом дії і сили.

Пророк Алма з Книги Мормона, порівнював віру з насінням. Якщо ви посадите насіння і підживлюватимете його, і якщо це хороше насіння, воно ростиме і зрештою принесе плід (Алма 32:28–43). Так само і з вірою. Якщо ви слухняні заповідям Бога, вивчаєте Його слово і маєте бажання вірити в Христа, у вашій душі зростатиме віра.

  • Віра---це впевненість у комусь або в чомусь, і щодо євангелії---це наша впевненість в Ісусі Христі, яка веде нас або спонукає нас вірити в Нього і слухатися Його. Вона завжди основується на істині. Віра—це чудовий дар, який породжує в нас надію й милосердя, яке є чистою любов’ю Христа. Віра мотивує нас діяти, спонукає нас жити згідно з вченнями Христа, і більш того, вона надає нам можливість бути щасливими в цьому житті і вдивлятися у вічність. Показати більше

  • Я проявив віру, коли мені було 42 роки і я вперше вчився їздити на одноколісному велосипеді. Я нахилився вперед на своєму одному колесі, повністю усвідомлюючи, що впаду, але також довіряючи підказкам своїх дітей, що я зможу втриматися, працюючи педалями, щоб зрушитися з місця. Сьогодні я можу проїхати декілька миль підряд! Коли я так роблю, я все ще проявляю віру, але тепер покладаюся на неї вже менше, побачивши, як повчання моїх дітей діють на практиці. Я також проявив віру, коли мені було 22 роки і я почав досліджувати мормонізм. Отримавши відповідь на мої попередні молитви, я діяв згідно з вивченим, “нахилився вперед” та присвятив роки часу та зусиль, щоб жити за євангелією. Сьогодні, я все ще проявляю віру, але тепер покладаюся на неї набагато менше, тому що прожиті роки підтвердили, що євангелія істинна. У обох випадках, завдяки відданості та практиці, прийшло знання. Віра стала лише першим поштовхом, щоб дати йому можливість розвинутися. Показати більше

  • “Віра це не означає мати досконалі знання про щось; тому, якщо ви маєте віру, ви сподіваєтеся на те, чого не видно, але що є істинним” (Aлма 32:21). Це один з моїх улюблених віршів, бо він чудово визначає те, чим є віра. Є вірші, які я читала в Писаннях,---в Біблії або в Книзі Мормона---значення яких, якщо чесно, я не розумію. Я приділяю час тому, щоб спілкуватися з Небесним Батьком і просити Його допомогти мені зрозуміти те, про що сказано в Писаннях. Коли і якщо я отримую відповідь, то маю слухати своїми духовними вухами і сприймати її з вірою в те, що сказане, є істиною. Мені потрібно вірити в те, що все, чого Небесний Батько намагається навчити мене, є істинним. Я ніколи не бачила цього чоловіка і не зустрічала його особисто, але я визнаю велич його слів. Я аналізую свою віру, особливо коли знову переглядаю сцену розп’яття,—як солдати грали на одяг, який належав Спасителю, Ісусу Христу. Незважаючи на все те, що я знаю тепер, я все ще молюся, щоб не бути серед тих, хто кидає кості за шматок одягу. Я постійно працюю над зміцненням своєї віри. Я роблю це, читаючи Писання і відвідуючи Церкву й храм. Я якнайкраще виконую будь-яке покликання, яке можу отримати в Церкві. Я не відходжу від завітів, які уклала, коли охристилася. Я дотримуюся завітів, які уклала в храмі, розуміючи, що це залежить від моєї відданості євангелії Ісуса Христа. Але за це варто боротися. Показати більше

Без результатів