mormon.org У всьому світі
Наші люди
Наші цінності
Наші віровчення
Відвідайте нас
.

Яким є ставлення Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів до гомосексуалізму і одностатевих шлюбів?

Офіційна відповідь

У Біблії Павло проповідував римлянам, що гомосексуальна поведінка є грішною (див. Римлянам 1:24–32). У старозавітні часи Мойсей включив у свій закон те, що гомосексуальні стосунки були проти закону Бога (див. Левит 20:13).

Гордон Б. Хінклі, попередній Президент Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів, говорячи про гомосексуалізм, сказав наступне: “Ми віримо, що шлюб між чоловіком і жінкою встановлено Богом. Ми віримо, що шлюб може бути вічним завдяки використанню сили вічного священства в домі Господа (“Сім’я: Проголошення світові”, документ, написаний дванадцятьма сучасними апостолами через натхнення від Господа).

Люди запитують про наше ставлення до тих, хто вважає себе так званими геями і лесбіянками. Моя відповідь—ми любимо їх, як синів і дочок Бога. Вони можуть мати певні схильності, які є сильними і які може бути важко контролювати. Більшість людей мають схильності того чи іншого роду у різний час. Якщо вони не діють за цими схильностями, то можуть прямувати вперед, як роблять всі інші члени Церкви. Якщо вони порушують закон цнотливості і моральні норми Церкви, то потребують церковного покарання, так само, як і інші.

Ми хочемо допомогти цим людям, зміцнити їх, допомогти їм з їхніми проблемами і випробуваннями. Але ми не можемо бути бездіяльними, якщо вони дають собі волю в аморальній поведінці, якщо вони намагаються заохочувати, захищати і жити в так званих одностатевих шлюбах. Дозволити це—означатиме поставитися легковажно до дуже серйозної і священної основи дозволеного Богом шлюбу і самій його меті—утворенню сімей” (Ensign, лист. 1998, с. 71).

  • Ми всі сини і дочки мудрого і милосердного Бога. Він любить гомосексуалістів та гетеросексуалів однаково; у Нього немає улюбленців. Але це не означає, що Він завжди задоволений кожним нашим рішенням, яке ми приймаємо в житті. Бог хоче, щоб усі Його діти були щасливі, тому Він дав нам певну кількість заповідей, за якими нам треба жити, і сказав, що за умови нашого дотримання цих заповідей, ми знайдемо радість. Він знає, що деякі заповіді нам буде важко виконувати, але зрештою, якщо ми будемо наполегливими, то здобудемо розуміння того, чому ця заповідь є необхідною, і як вона може благословити наше життя. Норми моралі Бога зосереджені навколо шлюбу між чоловіком і дружиною та інтимних, фізичних стосунків, які йдуть після цього. Він хоче, щоб ці інтимні, фізичні стосунки були особливими, і тому встановив межі. Будь-які інтимні, фізичні стосунки за межами шлюбу, включаючи такі стосунки з особами своєї статі, не приведуть до справжнього щастя. Бог повністю усвідомлює силу природного сексуального потягу, але очікує, що ми будемо контролювати це бажання і втримаємо його в межах, які Він встановив. Якщо у нас не було благословення зустріти підходящого партнера у цьому житті, або якщо у нас є потяг до особи нашої статі, Бог хотів би, щоб ми зберігали цнотливість. За таких умов Йому буде легше благословити нас і дозволити нам мати задоволення в житті та його повноту без сексуальної інтимності. Зрештою кожна особа вибирає сама, але справжнього щастя можна досягти лише через послух. Показати більше

Без результатів