mormon.org У всьому світі
Наші люди
Наші цінності
Наші віровчення
Відвідайте нас
.

Чи є обмеження, які базуються на расі чи кольорі шкіри, щодо тих, хто може приєднатися до Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів і отримати священство?

Офіційна відповідь

Немає жодних обмежень за расою чи кольором шкіри щодо тих, хто може приєднатися до Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів. Також немає обмежень за расою чи кольором шкіри щодо тих, хто може отримати священство у Церкві Ісуса Христа Святих Останніх Днів.

В офіційній декларації Церкви сказано: “кожний вірний, гідний чоловік у Церкві може отримати святе священство з владою застосовувати його божественне повноваження і радіти з дорогими йому людьми кожному благословенню, що від нього походить, включаючи благословення храму. Відповідно, усіх гідних членів Церкви чоловічої статі може бути висвячено у священство, незалежно від раси чи кольору шкіри”.
(Учення і Завіти, Офіційна декларація—2, с. 347).

Гордон Б. Хінклі, попередній Президент Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів, підтвердив цей принцип під час виступу у Національному прес-клубі у Вашингтоні, округа Колумбія: “Ми віримо у стародавнє прислів’я, що чим більше рук, тим легше працювати. Наші носії священства не заробляють служінням у церкві, і кожний гідний чоловік може отримати це священство”.

  • Не існує жодних обмежень щодо раси чи кольору шкіри для людей, які можуть приєднатися до Церкви. Я латиноамериканець і приєднався до Церкви у 1980-х. Мені ніколи ні в чому не відмовляли в Церкві через мою національність. Показати більше

  • Я люблю це питання, зважаючи на те, що саме воно було найголовнішою причиною мого небажання приєднатися до Церкви. Ми всі просто різні відтінки одного кольору, створеного Богом, ми не можемо думати, як Він. Ось чому ми маємо покладатися на Його Писання, а не на руку плоті, ми ніколи не повинні бігти швидше, ніж Він нам дозволяє. Глибше розуміння виростає із справжнього наміру знати, що є істина. Божа людина є Божою людиною, незалежно від того, що людство може побачити ззовні. Дар від Господа дається на основі гідності людини, і всі святі речі даються тим, хто по-справжньому відданий у всьому, незалежно від національності або кольору шкіри. Показати більше

  • Ні, немає. Я є носієм священства. І це є надзвичайним благословенням для мене і моєї сім’ї. Якийсь час були обмеження і схоже, що це викликало певне негативне ставлення до Церкви. Але поміркуйте ось над чим: я сам досліджував це питання. У минулому столітті не було жодної церкви або релігії у Сполучених Штатах чи по всьому світу, де б не було сегрегації чи дискримінації. Люди не дуже досконалі (саме тому всім нам потрібен вплив люблячого Бога на наше життя). У середині 1800-х років провідники Церкви зносили багато переслідувань за те, що дозволяли рабам жити серед мормонів і бути членами Церкви. За це їх обмазували дьогтем і пір’ям, били і навіть виганяли з їхніх будинків. Згідно з фактами, у 1844 році, коли Джозеф Сміт, перший пророк Церкви святих останніх днів висунув свою кандидатуру на пост президента Сполучених Штатів, одним з важливих питань у його програмі було скасування рабства до 1850 року. Це не дуже добре сприймалося у штаті, де люди мали у своїй власності рабів. Як і в будь-якій іншій вірі, люди намагаються бути кращими, повною мірою живучи за принципами, яких навчав Спаситель, і які надходять рядок за рядком, приписання за приписанням. Беручи до уваги все сказане, Церква видала офіційну декларацію, що надрукована в Писаннях святих останніх днів, в якій всьому світу проголошується, що Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів як така не допускає будь-якого виду дискримінації по відношенню до людей будь-якого кольору шкіри по всій Церкві. Я не знаю, щоб у якійсь релігії був офіційний документ, подібний до цього, вміщений на сторінках Писань, якими користуються всі святі останніх днів. Є велика сила в особистому одкровенні, і її можуть мати всі чоловіки, які шукають Господа і мають бажання знати Його волю. Це неймовірно! Показати більше

Без результатів