mormon.org У всьому світі
Наші люди
Наші цінності
Наші віровчення
Відвідайте нас
.

Що таке священство?

Офіційна відповідь

Священство—це повноваження діяти від імені Бога. Те саме повноваження священства, яке існувало у первісній Церкві, встановленій Ісусом Христом, є і в Церкві Ісуса Христа Святих Останніх Днів сьогодні. Церкву ведуть і спрямовують за допомогою цієї влади.

Усі члени Церкви чоловічої статі, які готові до цього, отримують священство для того, щоб допомогти вести Церкву і служити дітям Небесного Батька. Чоловік, який має священство, може служити деякими з наступних способів:

  • Керувати церковними громадами
  • Виконувати церковні обряди, такі як хрищення
  • Благословляти хворих

Бог очікує, що ті, хто має цю священну владу священства, будуть наслідувати приклад Ісуса Христа і служити з любов’ю, лагідністю і добротою.

  • Священство—це сила, делегована Богом людині. Це влада діяти від імені Бога на благо Його дітей. Це влада здійснювати чудеса. Одним словом, це сила служити ближньому, яка іноді навіть перевищує наші власні можливості. Щоб застосовувати священство, ваші бажання і вчинки мають повністю співпадати з тим, що хоче Бог. Чорношкірі не мали священства до 1978 року, і через це упродовж років виникало багато непорозумінь. Моя думка, думка чорношкірого мормона—звертаю увагу, що це лише думка—така: насправді, я не знаю, чому Бог не давав священство чорношкірим. У Книзі Мормона є вірш, де сказано: “Віруйте в Бога; віруйте, що Він є, і що Він створив усе, і на небесах, і на землі; віруйте, що Він має всю мудрість, і всю силу, і на небесах, і на землі; віруйте, що людина не розуміє всього того, що Господь може розуміти” (Мосія 4:9). Цей вірш означає, що людина не може зрозуміти всього. Ми не можемо зрозуміти Бога до кінця. Все, що ми можемо робити—це довіряти Йому. Я знаю, що євангелія Ісуса Христа—істинна, і це не тому, що хтось мене переконав чи примусив. Це тому, що я сам запитав у Бога. Після цього я прийму усе, у що ще треба буде вірити за волею Господа, бо безсумнівно Він знає набагато більше, ніж я. Показати більше

Без результатів