mormon.org У всьому світі
Наші люди
Наші цінності
Наші віровчення
Відвідайте нас
.

Як мормони ставляться до вчення про благодать?

Офіційна відповідь

Пророк Джозеф Сміт навчав: “Отже, ви виправдані вірою й ділами, через благодать …” (див. ПДС, Римлянам 4:16). Книга Мормона навчає: “Бо ми старанно працюємо, щоб записати, аби переконати наших дітей, а також наших братів повірити в Христа, і примиритися з Богом; бо ми знаємо, що це його благодаттю ми спасенні після всього, що ми можемо зробити” (2 Нефій 25:23). Книга Мормона додає “все, що ми могли зробити[, це] покаятися в усіх наших гріхах” (Алма 24:11). Пророк з Книги Мормона, Легій, навчав, що “жодна плоть не може жити в присутності Бога інакше, як тільки через діяння, і милість, і благодать Святого Месії” (2 Нефій 2:8).

  • Як би ми могли мати надію на що-небудь, не покладаючись на благодать нашого Спасителя Ісуса Христа? Бог—справедливий. Це означає, що Його закони—справедливі. Вони вічні. Це означає, що його стосунки з нами завжди будуть справедливими, але це також означає, що Він вимагатиме справедливості від нас, Його дітей. Незалежно від заповіді або закону, справедливість вимагає винагороди за послух, але і покарання (або наслідків) за непослух. Ісус Христос сплатив за ці прогріхи, і Він охоче пропонує цю плату кожному, хто її заробив або заслужив. Ця благодать надається як винагорода за наше покаяння, настільки глибоку зміну серця, що ми відкидаємо бажання повторювати цей неправильний вчинок. Ось у чому полягає благодать: прощення (це означає, що нам не треба страждати за свої помилки і непослух), якому передує щире покаяння. Який неймовірний дар! Показати більше

  • Бог хоче, щоб ми досягли нашого повного потенціалу. Нас було послано на землю зі здатністю обирати, щоб ми могли навчитися проявляти свою свободу вибору. Робити хороші справи—обираючи добро—це невід’ємна частина усього навчання. Але ми постійно помиляємося і не досягаємо досконалості. Божа благодать компенсує нам те, чого нам не вистачає. Іншими словами, ми віримо, що “це його благодаттю ми спасенні після всього, що ми можемо зробити” (2 Нефій 25:23). Показати більше

Без результатів