mormon.org Världsomfattande
Maria: småbarnsmor, student, amerikaner, Mormon.

Hej, jag heter Maria

Om mig

Jeg kom til Norge for å bli bedre kjent med en mann som gjorde stort inntrykk på meg mens han var på ferie i USA. Han er en mann av høy integretet og jeg klarte ikke la vær å være tiltrukket ham og hans kultur. Den mannen er jeg gift med og sammen har vi tre fantastiske barn. De er hele verden for meg! Det som skulle bli en seks månders opphold i Norge har blitt til åtte år med ingen planner om å flytte tilbake til USA. Siden jeg forlott studier på universitetet i USA ble det viktig for meg å fullføre en utdannelse her i Norge. For å kunne realisere drømmen om utdannelse måtte jeg lære meg norsk. Fra dag enn leste jeg daglig på norsk og tok hver anledning til å bruke mitt begrenset vokabular. Til slutt sto jeg på en norsk prøve, noe som gjorde det mulig for meg å søke på skolen. Jeg søkte og nå studerer jeg drømmeyrken. Jeg får oppfylle mine to største drømmer, nemlig å ha en familie og bli fysioterapuet. Jeg føler meg svært velsignet hver eneste dag!

Varför jag är mormon

Det er en historie i mormons bok som alltid har betydd mye for meg. Det handler om en enkel mann som het Enos. Han dro ut i skogen en dag for å finne mat for sin familie, men endte opp med å be en lang og oppriktig bønn i stedet for. Han var usikker om undervisningen han hadde fått av sine foreldre om Gud var sannheten. I skogen den dagen fikk han vite for seg selv at Gud lever og hørte hans hjertets ønsker. På mange måter har jeg en lignende historie som Enos. Jeg har blitt født og oppdratt i denne kirken. På et tidspunkt måtte jeg velge for meg selv om kirken var det som var riktig for meg. Jeg var ikke så gammel, men hadde et sterkt ønske om å gjøre det som var riktig. Om kirken ikke lærte sannheter, hadde jeg ikke lyst til å være del av den. Så jeg ba. Jeg ba så hardt at det brente i brystet mitt og tårene rant. Den dagen opplevde jeg Guds kjærlighet på en så sterk måte at jeg aldri kan nekte Guds eksistens og omsorg ovenfor meg uten å gjøre narr av Ham. Siden da har jeg hatt mange, ofte daglig, små personlige bekreftelser om at Gud lever, er glad i meg og passer på meg og mine. Joseph Smith, han som gjennopprettet kirken for snart 195 år siden, sa en gang "Og nå, etter de mange vitnesbyrd som er gitt om ham, er dette vitnesbyrd som vi gir om ham, det siste av dem alle: At han lever!". Jeg vil legge til mitt eget vitnesbyrd til Joseph Smiths om at Gud lever og Jesus er Hans sønn og vår Forløser! Jeg vet det fordi jeg merker Hans innflytelse i mitt liv hver eneste dag.

Hur jag lever min tro

Det er ingenting mer givende enn å se et smil hos noen som ikke har mange grunner for å smile. Jesu Kristi kjærlighet er renn og ekte. Jeg prøver å leve min tro ved å være noen som ekte bryr meg om andre og gjør det jeg kan for å visse dem omsorg og kjærlighet. Vi har perioder i livet alle sammen hvor vi er nødt til å stole på den hjelpen andre tilbyr. Jeg tror Jesus alltid er oppmerksom på de som trenger Ham og leter etter andledninger til å løfte de personene på deres premisser. Sånn ønsker jeg også å være. Det kan være en utfordring å følge Hans eksempel ved å legge mine egne ønsker og behov til siden for å kunne se og oppfylle andres ønsker og behov, men hver gang jeg klarer det merker jeg en liten forskjell i meg selv. Som regel er jeg gladere, litt mer takknemlig og litt mer fornøyd med livet.