mormon.org Världsomfattande
Michael: Michael, Forbes, student, Utdannelse, far, misjonær, Mormon.

Hej, jag heter Michael

Om mig

Akkurat nå tar jeg en master i Comparative and International Education. Jeg studerer utdannelse fordi den er nøkkelen til mange friheter i livet. En annen frihet i mitt liv er min familie. Å være en pappa er den fineste og mest givende hobbyen jeg har. Jeg liker også å spille piano og lage melodier. PC og internett er også spennende. Jeg liker godt å være i naturen og kunne fiske, spille fotball og golf, jogge og dra på lange gåturer i fjellet. En favoritt er å reise verden rundt med min vakre kone og lære om kulturer og mennesker. Men det er også godt å sitte i sofaen hjemme med henne og se på en god film eller en TV-serie.

Varför jag är mormon

Jeg ble oppvokst som mormon av mine foreldre. Å velge å bli mormon var ikke et så mye et valg når jeg var barn, men de verdiene og prinsippene jeg lærte som et medlem av kirken forberedet meg til å ta et eget valg senere når jeg ble mer voksen. Når jeg mener med et eget valg, mener jeg at alle må ta til slutt et eget valg, hvor de ikke følger blindt det mamma og pappa sier at man skal gjøre. Man trenger å forstå hva det betyr å være en mormon, hva det betyr å gå i kirken hver søndag og hvorfor man gjør det. Jeg tror at alle har en en indre søken etter å finne ut hvem man er og hva som er meningen med livet. Det er dette jeg, som yngre voksen person, fant i kirken. Jeg har alltid hatt det, mine foreldre har undervist meg om det og jeg har følt en spesiell tilhørighet, ikke til kirkebygget, men til prinsippene og verdinormene som man vokser opp med som mormon. En annen grunn til at jeg følger de verdinormene og prinsippene min kirke står for er fordi det gir meg en indre varig glede og trygghet. Da jeg var 19 år fikk jeg anledning til å misjonere for kirken i et annet land. Det var her jeg ble overbevist om at jeg var på riktig sted, altså at jeg var i riktig kirke. Som misjonær har jeg hatt åndelige erfaringer som har bekreftet for meg at Jesus Kristus er virkelig verdens frelser og når man lever prinsippene han underviste i (i bibelen og mormons bok) vil man få en enorm glede og indre fred som ikke finnes noen andre sted. Man får også en stor kjærlighet til andre rundt seg og et ønske om å tjene dem. Ikke minst får man et personlig forhold til sin skaper, til min Himmelske Far og hans sønn Jesus Kristus.

Hur jag lever min tro

Som medlem av Jesu Kristi kirke av siste dagers hellige har jeg et verv som består i å vedlikeholde og håndtere teknisk utstyr i en rekke menigheter. Det er ofte at jeg får i oppgave å tilrettelegge for teknisk utstyr for kirkens aktiviteter, konferanser i Oslo-området og håndtere overføringer av konferansene via internettet til medlemmer av kirken som bor en dagsreise unna konferansen. Dette vervet heter teknisk spesialist, men jeg er nok ikke spesialist i alt som er av teknisk utstyr i verden, men jeg burde kunne håndtere utstyret som er i kirken. Det flotteste ved dette vervet er å kunne legge til rette støttestrukturen som gjør det mulig at kirkens medlemmer får høre åndelige budskap fra kirkens ledere uansett hvor det måtte befinne seg. Jeg har samtidig et annet verv i min lokale menighet, hvor jeg underviser tre til fire 8-åringer hver søndag gode kristne verdier funnet i bibelen eller i mormons bok. Å se den troen de uttrykker i en enkel bønn til vår Himmelske Far i begynnelsen av klassen er en stor inspirasjonskilde. Når jeg underviser denne klassen med barn ser jeg det er mye å lære av et barn; man lærer ydmykhet, tilgivelse, ærlighet og masse mer. Det er nesten sånn at det er jeg som er eleven, men de er lærere. Det er også viktig med litt tull og tøys i klassen; at man har det godt sammen mens man lærer om gode og varige verdier fra bibelen og mormons bok.