Bog je vaš ljubeči nebeški Oče

Bog je naš nebeški Oče in mi smo njegovi otroci.  Ima nas rad in si želi, da bi bili v tem življenju uspešni in se vrnili in živeli v njegovi navzočnosti.

Bog je vaš nebeški Oče (Mt 6:9). Bogu rečemo nebeški Oče, ker je Oče našega duha in ker smo bili ustvarjeni po njegovi podobi (1 Mz 1:27).

Bog ima telo, ki je videti kot vaše, vendar je njegovo telo neumrljivo, popolno in ima slavo, ki se je ne da opisati. Pozna vas in vas ima rad, bolj kot si lahko predstavljate. Nebeški Oče je zato, da bi vam v tem življenju pomagal najti srečo in vas vodil, da se boste vrnili k njemu, priskrbel načrt, ki se imenuje evangelij Jezusa Kristusa, vodič, ki temelji na življenju in naukih njegovega Sina, Jezusa Kristusa.

Nebeški Oče že od samih začetkov kliče preroke, da pričujejo, zapisujejo njegovo besedo in da poskrbijo, da njegovi otroci na Zemlji dobijo njegov načrt. Nauke prerokov najdemo v svetih knjigah, ki se imenujejo sveti spisi (Am 3:7). 

Nebeški Oče vas pozna in vas ima rad ter vam želi pomagati, da bi se vrnili k njemu. Vaše življenje na Zemlji je del njegovega načrta, da dobite telo, se učite, rastete in se radostite. Včasih je življenje težko, osamljeno ali zastrašujoče, toda nebeški Oče je vedno z nami. Žalosti ga, če trpite, in se veseli, če delate to, kar je prav. Rad bi se sporazumeval z vami, ko iskreno molite k njemu, in vam želi v življenju nuditi tolažbo, mir in vodstvo.

Jezus Kristus je učil, da morate poznati edinega pravega Boga, da boste prejeli večno življenje (Jn 17:3). Kot njegov otrok morate vedeti, kdo je in kakšen je, da boste večji mir in radost našli tako v tem življenju kot v prihodnjem.