Život nakon smrti

Iako je Isus Krist pobijedio tjelesnu smrti, svi ljudi moraju umrijeti jer je smrt dio procesa kojim smo preobraženi iz smrtnosti u besmrtnost. 

Sa zemaljske perspektive tjelesna smrt može izgledati kao kraj, premda je uistinu korak naprijed u naumu Nebeskog Oca. U trenutku tjelesne smrti vaš će duh napustiti vaše tijelo i otići u svijet duhova, gdje ćete nastaviti učiti i napredovati. U svijetu duhova vaša sjećanja o ovome životu i znanje koje ste stekli na Zemlji ostat će s vama.

Smrt neće promijeniti vašu osobnost ili vaše želje za dobrim ili zlim. Ako odlučite slijediti Isusa Krista tijekom svojeg života na Zemlji, imat ćete mir u svijetu duhova. Oni koji odaberu ne slijediti Krista i ne obratiti se, bit će nesretni.

Nebeski Otac je znao da mnoga njegova djeca neće nikada imati mogućnost naučiti o Isusu Kristu tijekom svoga života te da će neka odabrati ne slijediti ga. Budući da voli svoju djecu i da je pravedan, Bog je osigurao način za njih da u svijetu duhova uče o njegovom naumu, steknu vjeru u Isusa Krista i pokaju se. Oni koji odaberu prihvatiti i slijediti Isusa Krista imat će mir i spokoj.

U jednom trenutku nakon vaše smrti vaš duh i vaše tijelo bit će ujedinjeni – da nikada ponovno ne budu razdvojeni. To se ujedinjenje naziva uskrsnuće, a omogućeno je smrću i uskrsnućem Isusa Krista. U svijetu duhova ostat ćete do uskrsnuća.