Taivaallisen Isän onnensuunnitelma

Jeesuksen Kristuksen palautettu evankeliumi auttaa meitä ymmärtämään elämän tarkoituksen ja sen, keitä me olemme. Se antaa meille toivoa ja auttaa meitä löytämään rauhaa, iloa ja onnea. Se kertoo meille, mistä me olemme tulleet, miksi me olemme täällä maan päällä ja minne menemme tämän elämän jälkeen.

Jumalan pelastussuunnitelma antaa vastaukset elämän suuriin kysymyksiin, kuten ”Mistä minä olen tullut?”, ”Mikä on elämäni tarkoitus?”, ”Mitä tapahtuu, kun kuolen?”

Mistä minä olen tullut? Elämäsi ei alkanut syntymästä eikä se pääty kuolemaan. Sinulla on henkiruumis (jota joskus kutsutaan sieluksi) ja fyysinen ruumis. Taivaallinen Isä loi henkiruumiisi, ja sinä asuit Hänen luonaan ennen kuin synnyit maan päälle. Sinä tunsit Hänet ja rakastit Häntä, ja Hän tunsi sinut ja rakasti sinua.

Mikä on elämäni tarkoitus? Lähdit Jumalan luota tullaksesi maan päälle, jotta saisit fyysisen ruumiin ja kokemuksia sekä oppisit tekemään oikeita valintoja. Jumala innoittaa sinua tekemään hyvää ja seuraamaan Häntä, kun taas Saatana houkuttelee sinua olemaan välittämättä Jumalasta ja tekemään syntiä. Kun teet syntiä, erotat itsesi jossakin määrin Jumalasta. Et voi voittaa syntiä etkä sen vaikutuksia ilman Jeesusta Kristusta. Hän kärsi vapaaehtoisesti syntiesi, kipujesi, sairauksiesi ja surujesi vuoksi. Tätä maksua sanotaan sovitukseksi. Kristuksen sovitusuhri mahdollistaa anteeksisaamisen, joka tuo sisäistä rauhaa ja onnea.

Mitä tapahtuu, kun kuolen? Fyysinen kuolema on askel eteenpäin taivaallisen Isän suunnitelmassa. Kuollessa henkesi lähtee ruumiistasi ja menee henkimaailmaan, jossa voit oppia ja valmistautua. Yksi Jumalan lahjoja on ylösnousemus, jossa fyysinen ruumis ja henki yhdistetään jälleen. Jeesuksen Kristuksen ylösnousemus teki sen mahdolliseksi. Kun sinä olet noussut kuolleista, menet Jumalan eteen tuomittavaksi tekojesi ja sydämesi halujen mukaan. Jos olet uskonut Jeesukseen Kristukseen, tehnyt parannuksen synneistäsi ja noudattanut Hänen käskyjään, saat nauttia iankaikkisesta elämästä taivaallisen Isämme luona.

  Jeesuksen Kristuksen evankeliumi, joka palautettiin profeetta Joseph Smithin kautta, on antanut meille enemmän tietoa pelastussuunnitelmasta. Voit tietää itse, että nämä asiat ovat totta, kysymällä sitä taivaalliselta Isältä rukouksessa.