mormon.org Seluruh Dunia
Corey J. Robbins: Singapore, Malaysia, Seni, Louisiana, Video Edit, Jahit, Mormon.

Hai, saya Corey J. Robbins

Tentang Saya

Tahun 2013-2015, saya seorang missionari sepenuh masa berkhidmat dalam Misi Singapura. Yang meliputi Singapura, dan Malaysia. (Bahasa Melayu) Saya suka bekerja dengan media seperti perfileman, bunyi, dan video editing. Saya juga menikmati mewujudkan dalam semua bentuk seni. Sebagai contoh (Tanah Liat, Acrylic, Fabrik, dll.) Awal 2012 saya memulakan latihan untuk pereka Couture di New Orleans. Selepas saya mula rekaan saya sendiri tali leher, dan penjualan dari dari rumah. Pada akhir musim panas tahun 2012, saya menerima panggilan misi saya.

Mengapa saya seorang Mormon

Saya percaya bahawa kehidupan yang dimaksudkan untuk menjadi hidup bahagia, dan bahawa kita harus mempunyai Tuhan yang penyayang. Gereja ini mengajar tentang bagaimana berikut contoh Kristus akan melahirkan kebahagiaan dalam kehidupan, dan dalam familys kami. Gereja ini juga mengajar bahawa kerana kita mempunyai Bapa yang penyayang di syurga, yang kita boleh berdoa dan meminta kepada Tuhan untuk kebenaran; bahawa dia akan menjawab doa-doa kita. Saya amat belive bahawa walaupun iman dalam Yesus Kristus, kita boleh mengatasi sebarang jejak.

Bagaimana saya menjalani iman saya

Saya tinggal berdekatan dengan keluarga saya, dan rakan-rakan. Saya suka pengajaran gereja, dan berusaha untuk berkhidmat kepada orang lain seberapa banyak yang saya boleh. Sebelum misi saya, saya suka akan temujanji dengan missionari, dan kini saya seorang missionari. Saya menemukan suatu perubahan dalam hari-hari saya apabila saya membaca kitab-kitab, dan berdoa.