mormon.org Seluruh Dunia
Chaz: pelajar, muzik, ragbi, Mormon.

Hai, saya Chaz

Tentang Saya

Apa khabar! Saya dari untuk gunung dari Utah dan saya sayang muzik. Saya pemain piano, penyanyi, dan pemain dram. Saya sayang untuk menggubah muzik! Bila saya tidak melaksanakan atau membuat muzik, saya sayang untuk pergi luar. Saya menikmati ragbi, bola sepak, salji papan, panjang papan, dan oleh menjadi dengan para kawan. Saya sayang Gereja Yesus Kristus Orang Suci Zaman Akhir bahawa saya pada masa ini hidangan misi dalam Singapora dan Malaysia. Saya sayang Yesus Kristus dan injil-Nya. Dia mengubah hidup saya dan saya tahu Dia boleh mengubah hidup kamu.

Mengapa saya seorang Mormon

Saya ada keahlian untuk Gereja Yesus Kristus Orang Suci Zaman Akhir sejak saya muda. Saya ibubapa tidak kekuatan saya untuk pergi. Saya berdoa dan menubuhkan untuk saya bahawa ini gereja benar. Lagi dan lagi, kebenaran tentang gereja ini adalah memberi untuk saya oleh bersaksi dari Roh Kudus dan saya tahu ini gereja benar dengan tiada sebarang waswas. Itu adalah mengapa saya memilih untuk pergi ke misi dan bahagian bersaksi saya untuk orang lain.

Bagaimana saya menjalani iman saya

Saya tahu saya hidup iman saya oleh menjadi teladan untuk orang lain serupa Kristus. Saya ikut pengajaran Kristus dalam pelayanan dan sayang dengan meningkatkan orang lain di sekeliling saya. Dalam apa-apa saya membuat, saya melihat untuk membantu orang lain. Saya mencuba untuk menjadi kawan untuk orang lain siapa tidak ada kawan dan membantu mereka dan sayang mereka serupa Kristus. Dalam Gereja Yesus Kristus Orang Suci Zaman Akhir, saya memberi perkhidmatan dan memberitahu orang lain tentang injil Yesus Kristus dan membantu dengan para berkat oleh adalah kuasa imamat bahawa saya ada.