mormon.org Širom svijeta
Sestra Erin Rhodes: klavir, indijska hrana, misionarka, jezici, studentica, Mormon.

Dobar dan, Ja sam Sestra Erin Rhodes

O meni

Trenutno sam misionarka u Jadranskoj misiji sjever! Prvih osam mjeseci svoje misije služila sam u Sloveniji, a sad sam u Zagrebu već 2 mjeseca. Prije nego sam došla na misiju, studirala sam klavir na glazbenoj akademiji. Volim učiti jezike i zasada učim Hrvatski, Slovenski, Njemački i naravno, jezik glazbe, a nadam se da ću naučiti još i druge jezike. Neki podaci o meni: jako sam visoka i sviđa mi se! Uživam u svakom trenutku provedenom sa svojom obitelji; pogotovo kada smo zajedno na jezeru i imam priliku skijati na vodi. Uvjerena sam da sjedim u polažaju najomiljene tete mojih 15 nećaka i nećakinja i stvarno se zabavljamo svaki put kad se vidimo.

Zašto sam mormon?

Ja sam mormonka jer znam da ću kroz taj put biti sretna što je više moguće u ovom životu i nakon njega. Vidjela sam kako evanđelje blagoslivlja obitelji, i kako nam pomaže prevladati teškoće, prepreke, i tuge života; dok nam u istom trenutku nudi puno radosti i nade za svaki dan! Ja sam mormonka jer bez obzira kolike se loše stvari događaju u svijetu, nama je dana nada. Ta je nada Isus Krist. Ja sam mormonka jer znam da On živi i da je ponovno obnovio svoju Crkvu na zemlji.

Osobne priče

Molimo Vas, objasnite kakvu ulogu molitva ima u vašem životu?

Molitva mi je posebno vrijeme kad mogu razgovarati sa mojim ocem na nebu. Molim se svaki dan, više puta kroz dan. Trebam male trenutke tišine, i vrijeme ujutro i navečer da kleknem i pomolim se. Molitva ima veliku ulogu u mojem životu, jer sam kroz molitvu stvarno saznala da me Bog čuje i da me voli. Naučila sam da će mi On odgovoriti jer sam ja njegovo dijete. Zbog molitve znam da On ima naum za mene i za svu svoju djecu, da se možemo vratiti i živjeti s Njim u Njegovoj nazočnosti.

Molimo vas, recite nam vaše osjećaje/svjedočanstvo o Josephu Smithu.

Primila sam svjedočanstvo o proroku Josephu Smithu kad sam imala 14 godina. Zanimljivo, Joseph Smith je imao 14. godina kada je primio svoje viđenje. Ne trebamo biti stari da znam da li je crkva istinita. Ja sam se jednostavno molila o njemu. Pitala sam Boga za odgovor. Jednog dana, sam bila blizu hrama u Salt Lake Cityu (kad se moja sestra udavala), a dok sam čekala da izađe iz Hrama, gledala sam film o Josephu Smithu. Bilo je to u centru za posjetitelje. Ja i još jedna žena smo gledali ovaj film i primila sam jako snažan osjećaj da je on stvarno bio prorok. Primila sam ovaj osjećaj puno puta od tada, na koljenima kroz molitvu ili na nedjeljnom bogoslužju. Bog je isti danas, jučer i sutra. Kao što je to Bog učinio s Adamom, Noom, Abrahamom, Mojsijem i drugim prorocima, znam da je pozvao Josepha Smitha da bude prorok po kojem je Isus Krist obnovio puninu evanđelja.

Kako živim svoju vjeru

Pokušavam živjeti svoju vjeru svaki dan kroz odnose s drugim ljudima. Kod kuće, ali i ovdje na Balkanu imam priliku imati crkvene pozive koji su vezani za glazbu. U crkvi sviram klavir na svim sastancima kako bismo svi zajedno mogli pjevati uz pratnju, te i nešto malo prije i poslije sastanaka kao poticaj i poziv Duha Svetoga . Također, uz ovaj poziv, na fakultetu sam još bila pozvana i kao učiteljica u Potpornom društvu. Primijetila sam da sam osobno jako puno naučila kada sam morala pripremati lekcije za druge sestre. Kroz taj sam poziv naučila kako proučavati Sveta pisma i riječi proroka.