mormon.org Širom svijeta
David: Novi Zeland, samac, misionar, sretan, Balkan, sport, Mormon.

Dobar dan, Ja sam David

O meni

Imam dvadeset godina dakle, još nisam u penziji. Ja sam samac. Imam ja veliku obitelj. Imam šestero braćo i sestara. Kao mladić, zivio sam po svijetu. Ja sam iskusio kulture i mjesta koja su bila prekrasna; uključujući New Jersey, Colorado, Novi Zeland, Utah, te sad živim na Balkanu, jedan od najljepših mjesta gdje sam ikada posjetio. Uglavnom, ja bih mogao raditi bilo što i ja bih bio sretan. Volim igrati sportove, planinariti, biti vani, i druziti se s prijateljima i obitelju. Uvijek tražim prilike avanture. Ja bih mogao napisati dugu listu o stvarima koje volim raditi ali, uglavnom samo volim život!

Zašto sam mormon?

Tijekom mojeg života, ja sam iskusio puno promjene. Svaki put kad sam se preselio, sve je promjenilo u mojem životu. Nisam mogao ponijeti moje prijatelje, škole, timove te kulture sa sobom. Bilo je zahtjev da prihvatim novi život i to je bilo teško, ali sam još uvijek pronašao mir i sreću jer sam znao da neće jedna specifičina činjenica nikada promjeniti. To jest znanje da bi Bog uvijek bio uz mene u svemu. Čak i kad sam bio novi mladić u susjedstvu i školi, uvijek sam znao da nisam nikada bio sam. To vrijeme promjene je uvijek bilo vrijeme kad sam mogao izgraditi moj odnos s Bogom. Znam da je on moj Nebeski Otac i da me on voli više nego što mogu shvatiti. S tim znanjem, znam da će me Bog voditi zauvijek na tom putu do najveće sreće. Kad sam odrastao uvijek sam znao da me je Bog volio, ali s vremenom dok sam naučio više o Bogu, sve mi je bilo jasno o Njegovoj volji za mene dok sam živio po zapovijedima njegovim. Kad sam odrastao, uvijek sam stvorio pokuse tako da mogu saznati da je ova crkva istinita. Ja sam mislio da ima smisla da ako sam poslušan Božjim zapovijedima, onda ću primiti obećane blagoslove. Kroz te pokuse, zaista sam pronašao moj odgovor. Kaže u Bibliji da, "Po plodovima njihovim, poznat ćete ih." Kad sam slijedio zapovijedi i Božje proroke na zemlji, primio sam puno blagoslova u mojem životu i sam se osjetio Božju ljubav prema meni. Za mene, to je bilo uvjerljiv dokaz da je ovaj put bio put koji je Bog želio da slijedim. Na kraju, ja sam Mormon, jer sam sretan u svakom aspektu mojeg života kad živim što ja vjerujem.

Kako živim svoju vjeru

Nasreću, Bog nam je dao velik primjer tako da možemo znati toćno kako da uspješno živimo svoju vjeru u ovom životu. Živim se svoju vjeru trudeći slijediti prekrasan primjer našeg Spasitelja, Isusa Krista. Zato sam odlučio služiti misiju na Balkanu. Sad mogu provoditi svoje vrijeme kao što bi Isus Krist radio služeći drugima, propovijedajuči Evanđelje te se trudeći postati sve bolje svaki dan kroz moć Kristove poimirbene žrtve za nas. Znam da nisam savršen, ali znam da Bog želi da služim na takav način tako da mogu služiti Božjoj djeci. Znam da je ovo pravi put za mene jer vidim puno blagoslova i presretan sam svaki dan kad mogu pomoći drugima da dođu Kristu.