mormon.org Širom svijeta
Katie Nydegger: vera, slovenia, slovenija, misijon, sreča, Mormon.

Dobar dan, Ja sam Katie Nydegger

O meni

Ime mi je Katie! Rada imam skoraj vse v življenju. Rada imam mojo družino - imam 3 brate in 3 sestre. Rada pojem in poslušam glasbo in igram klavir. Rada imam dobro hrano. Rada govorim z ljudmi, preživljam čas s prijatelji in mojo družino. Rekla bi, da sem zelo srečna in se rada smejem :)

Zašto sam mormon?

Ker sem Mormonka čutim neizmerno radost. Zaradi evangelija vem zakaj sem tukaj na Zemlji in vem kaj je moj namen. Vem kdo hočem postati.. in čeprav vem da nisem popolna in vsak dan naredim veliko napak, vem da se lahko izboljšam in si prizadevam postati bolj podobna Jezusu Kristusu. To sporočilo mi pomaga, da sem srečna in zato sem Mormonka. Prepričana sem da je ta evangelij resničen in da sem zaradi tega v življenju srečna. Zelo sem hvaležna, da imam v mojem življenju evangelij Jezusa Kristusa.

Osobne priče

Možete li govoriti o poslanjima Crkve i vašem sudjelovanju u njima?

V cerkvi ima vsak, ki je vreden priložnost služiti svoj misijon. Poslani smo okoli sveta, misijonarke za 18 mesecev, misijonarji pa za dve leti. Kot misjonarji služimo in širimo evangelij z drugimi, to delo pa nas zelo osrečuje. Svoj misijon sem služila v Severno Jadranskemu misijonu, v Sloveniji. Kot misijonarka zares lahko občutim Božjo ljubezen za ljudi tukaj na Balkanu. Tudi jaz jih imam rada. Kot misijonarka sem spoznala, da ko se predamo služenju drugim, zares lahko občutimo veliko sreče. Lahko rečem, da nikoli nisem bila srečnejša kot sedaj na misijonu. Prav tako sem se zbližala z Odresenikom, kot se nikoli. Misijon in delo misjonarjev je nabolj pomembna stvar na svetu! Hura za Israel!

Kako živim svoju vjeru

Po svoji veri živim vsak dan. Zelo sem hvaležna za evangelij v mojem življenju. Vem da sem kdor sem zaradi evangelija Jezusa Kristusa. Vsak dan se trudim po najboljših močeh, da bi bila dober zgled Jezusa Kristusa, tako da pokažem ljubezen in sluzim ljudem okoli mene. Na misijonu sem se naučila kako zelo pomembno je, da živimo to kar verujemo... tako da molimo vsako jutro in večer k našemu ljubečemu Nebeškemu Očetu, ali pa z branjem svetih spisov, hodimo v cerkev in ohranjamo sobotni dan svet. Vem da če živimo to kar verjamemo, bomo našli večjo srečo in uspeh v našem življenju.