mormon.org Širom svijeta

Dobar dan, Ja sam Angie Pamela Wong Diaz

  • Angie Wong
  • Angie Wong
  • Angie Wong
  • Angie Wong
  • Angie Wong
  • Angie Wong
  • Angie Wong
  • Angie Wong

O meni

Imam strast za kuhanjem i jelom. Moja je kulinarska emisija drugačija je jer podučavam evanđelje i kako kuhati kao obitelj, što je važno. U kuhinji učimo jedinstvo, stvaramo tradiciju i pokazujemo ljubav, pomažemo jedni drugima, iskazujemo zahvalnost i dijelimo s našom djecom. Tome su me naučili moji roditelji i tome ja učim svoju djecu od malena. Koristeći recepte, tečajeve i radionice, podučavam sestre i žene kako sami razviti samodostatnost u domu. To nije lako ženama koje imaju probleme u životu, kod kuće, na poslu, s djecom, ali se može postići. Svakog dana ustajem ujutro i molim se za početak novog, prekrasnog dana. Smiješim se i sretna sam, pa će biti i lagan. Vrlo sam zaposlena kako majka troje male djece. Ona su mi prioritet u životu. Moj divni suprug je moj stup. Vodimo emisiju kao par i pomažemo jedan drugome kao obitelj. Trudim se ispuniti svoje ciljeve u životu i dati najbolje od sebe, kao jedina žena na kanalu koja radi na toj emisiji i pravedna i jedina članica, i uvijek pokušavam pomoći drugima. No znam da podučavam evanđelje i da sam primjer sebi i drugima.

Zašto sam mormon?

Roditelji su me odgojili u Crkvi. Mormonka sam. U ovome sam životu učila kao tinejdžerica, odrasla sam i spoznala sam svoje kriterije. Kroz vlastita sam iskustva počela razumijevati da je Crkva Isusa Krista svetaca posljednjih dana istinska Crkva. Molila sam se da to razumijem i primila sam svoj odgovor. Svakodnevno to potvrđujem kroz moje blagoslove i prilike za napredak. Znam da sam kći Božja, da on postoji, da mi je dao Isusa kao Spasitelja i da samo ja mogu odlučiti hoću li ga slijediti ili ne. On je odgovorio na moje molitve. U svom životu sam počela shvaćati da moramo vidjeti pozitivnu stranu naših kušnji kako bismo se poboljšali kao pojedinci. S evanđeljem je jednostavnije prevladati životne teškoće. Tome me evanđelje naučilo u svakodnevnom životu. Vidim to u svojoj djeci dok ih podučavam evanđelju i kad samo izgovaraju molitvu i iskazuju zahvalnost te traže nešto što bi djeca i tražila. Zato nesumnjivo znam da je istinita jer vidim to i u osobnom životu i u životu moje obitelji. To nas čini snažnijima.

Kako živim svoju vjeru

Živim svoju vjeru služenjem, a to je i Učitelj naučavao. Sjećam se kad sam si kao cilj postavila služenje u mjesnom staračkom domu. Pripremila sam im božićnu večeru, donijela poklone i provela svoje vrijeme čitajući im ili samo slušajući njihove priče. Bilo je to jedinstveno iskustvo. Mnogo sam naučila i zajedno smo pomogli mladima Crkve. U televizijskoj sam emisiji primijenila ono što sam naučila o skladištenju hrane i domaćinstvu kako bih se suočila s teškim vremenima s pozitivnijim stavom kako bih mogla biti uspješna. Svakodnevno živim svoju vjeru kao osoba i zajedno sa svojom obitelji kako bih se poboljšala. Nisam savršena, ali se trudim poboljšati se u stvarima koje činim kako bih pomogla onima kojima je to najpotrebnije. Volim pomagati drugima i podučavati ono malo što znam. Kuhanje je poput vjere. U evanđelju, različiti sastojci su potrebni za pripremu dobrog jela. Isto je s vjerom, evanđeljem, ljubavlju, obitelji, karizmom i davanjem primjera. Pomažući bližnjima oko ovih, a i drugih stvari, moći ćemo skuhati odličnu hranu. Svi imamo sastojke u našoj kuhinji, no ne znamo kako ih pravilno upotrijebiti za pripremu posebnog jela. Isto tako, moramo primijeniti te sastojke u svakodnevnom životu kako bismo dodali okusa našoj hrani i našim životima. Evanđelje nas uči tome i više, stoga primijenimo sve to u našoj vjeri.