mormon.org Širom svijeta
Sestra Kaitlin Duffy: vera, Jezusa Kristusa, misionarka, družina, Mormon.

Dobar dan, Ja sam Sestra Kaitlin Duffy

O meni

Trenutno živim v Ljubljani, Sloveniji kot misijonarka Cerkve Jezusa Kristusa Svetih iz Poslednjih Dni. Učim se Slovenščine in pomagam ljudem da pridejo h Kristusu. Preden sem prišla sem, sem študirala glasbo in medicino. Imam 3 starejše bratje ki so poročeni in 3 nečake. Odrasla sem v Ameriki zelo blizu Seattla v Washingtonu.

Zašto sam mormon?

Mormonka sem ker vem, da ce živim po pravih načelih, ki jih je učil Jezus, sem lahko najbolj srečna. Mormonka sem, ker sem vprašala Boga ali so te stvari resnične in dobila sem odgovor, da so. Ko sem vprašala Boga za odgovor sem čutila zelo močen mir v svojem srcu in zato vem da je to cerkev ustanovil Jezus, ko je bil na zemlji in da je bila obnovljena v poslednjih dneh. Vem da Jezus živi! Vem da se zaradi njega lahko spremenimo in vsak dan postanemo boljši, preko njegove Odkupne Daritve. Vem da lahko zaradi njega živimo z našimi družinami za večno. Vem da je on nas starejši brat in nas prijatelj, na katerega se lahko vedno obrnemo, ko imamo težave in on nas bo okrepil. Življenje je čudovito z Jezusom Kristusom in njegovo stalno pomočjo. Hvaležna sem da vem, da imamo Nebeškega Očeta ki nas ima rad dovolj, da je poslal svojega edinorojenega sina na zemljo, da nam pomaga.

Osobne priče

Kako vam je Duh Sveti pomogao?

Del Bozjega nacrta, ki ga je pripravil za nas je, da imamo svobodno voljo in da se lahko sami odlocamo. Vsak dan se sprejememo veliko odlocitev, ki nas lahko privedejo k Bogu, ali pa ne. Zato je zame zelo pomemben Sveti Duh, ki mi pomaga, da se odlocim tako kot Bog zeli. Vem da lahko preko Svetega Duha spoznamo, katera pot v zivljenju je prava in iz izkisenj vem, da ce sledim tej pravi poti sem lahko najsrecnejsa. Sveti Duh mi pomaga tudi ko imam tezave, me tolazi in preko njega cutim Bozjo ljubezen.

Kako živim svoju vjeru

Svojo vero živim vsak dan, ko izboljšam svoj odnos z Bogom preko dnevne molitve in branja Svetega Pisma in Mormonove Knjige. Živim po načelih ki jih učijo Sveti Spisi. Ko se trudim da delam to, kar je učil Jezus in njegovi apostoli, lahko čutim Božjo navzočnost v mojem življenju. Svojo vero živim tudi tako, da delam dobro drugim. Naša vera je evangelij Jezusa Kristusa in zato se trudimo da mu sledimo. V Svetem Pismu piše "Veste o Jezusu iz Nazareta, ki ga je Bog mazilil s Svetim Duhom in z močjo; hodil je iz kraja v kraj ter delal dobra dela in ozdravljal vse." Trenutno svojo vero živim tudi kot misijonarka v Sloveniji. Vsak dan gremo kot misijonarji ven in govorimo, učimo in pričujemo o Kristusu, pomagamo ljudem da preko nas čutijo Božjo ljubezen do njih.