mormon.org Širom svijeta

Dobar dan, Ja sam Julie Hillyard

  • Julie Hillyard
  • Julie Hillyard
  • Julie Hillyard
  • Julie Hillyard
  • Julie Hillyard
  • Julie Hillyard
  • Julie Hillyard
  • Julie Hillyard

O meni

Za mene je bio blagoslov putovati svijetom s dr. Stephenom R. Coveyjem nekoliko godina (to je posao iz snova!!), ali sam odlučila odustati od toga kada sam upoznala čovjeka iz svojih snova s kojim sam osnovala obitelj. Volimo trčati, voziti bicikl, planinarenje i putovanja. Imamo troje prekrasne djece, a naše srednje dijete ima teški oblik autizma, poremećaj senzorne integracije te raznolike oblike zaostatka u razvoju. Učim kako voljeti život koji nikada nisam očekivala, a ispunjen je jedinstvenim izazovima svakoga dana.

Zašto sam mormon?

Odrasla sam u okruženju SPD-a i uvijek sam osjećala kako ono u što vjerujem, i čemu su me podučavali u crkvi, ima logičkog smisla. Priznajem, volim logiku – odgovara mi. Kada sam imala 20 godina, odslužila sam misiju u Crkvi SPD-a koja je uvelike promijenila moja vjerovanja te sam surađivala s dr. Stephenom Coveyjem, izuzetnim primjerom osobe koja živi svoju vjeru i odiše njome. Slušala sam njegova predavanja o proroku Josephu Smithu jedno za drugim, a iz njegovog iskustva s Bogom Ocem i njegovim Sinom, Isusom Kristom možemo naučiti vrlo osobne lekcije. Jedna od takvih lekcija jest ona o božanskom potencijalu koji svatko od nas posjeduje – spoznaji da doslovno posjedujemo DNK božanstvenosti koja nam omogućava shvaćanje onoga TKO smo i ČIJI jesmo. Međutim, sve je to stizalo uglavnom do mojega uma. Ubrzat ću nekoliko godina unaprijed… Sada sam u braku s muškarcem svojih snova i imam dijete s dijagnozom koja me nasmrt preplašila – autizam. U tom sam trenutku shvatila kako bi moja vjera u njegov potencijal mogla, i može, promijeniti život mojega dječaka. Budući da sam u sebi znala – nakon što sam svoje srce predala Bogu, postala sam nesumnjivo sigurna u svom srcu – da Matthew posjeduje nevjerojatan duh. Niti jedna etiketa neće promijeniti njegov potencijal, a ja, kao njegova majka, imam odgovornost govoriti mu o njegovoj dostojnosti i potencijalu na način koji će ga nadahnuti da ih i on sam uvidi. Ta sigurna spoznaja – TKO sam ja i tko on jest u kombinaciji sa spoznajom ČIJI smo – postala je vodeća sila u mojem životu koja mi daje nadu dok se nastojim suočiti s nekim izazovima koji proizlaze kada odgajate dijete poput mojega sina Matthewa.

Kako živim svoju vjeru

Čvrsto vjerujem kako nam Bog često daje iskustva koja nas mijenjaju i podučavaju kako bismo bili u mogućnosti pomoći drugima i uzdizati ih. Moj suprug je dječji stomatolog i njegova je strast pomagati klincima koji imaju posebne potrebe zbog iskustava s našim djetetom s posebnim potrebama, žarko želim pomoći drugim roditeljima koji se suočavaju sa sličnim izazovima. Nedavno smo bili domaćini cijelom nizu događaja za roditelje koji smo nazvali Moć potencijala, a svrha je bila pomoći da se usredotočimo na potencijal naše djece, a ne na ponašanje i izazove koji nas ponekada mogu odvratiti od onoga što znamo da mogu postati – naći ćemo ono što tražimo, stoga, ako tražimo ono najbolje u svojoj djeci, to ćemo i pronaći, a kao rezultat toga prema njima ćemo se ponašati drugačije. Također, pokrenula sam blog pod nazivom Male pobjede – velika čuda kako bih se podsjetila da se usredotočim na malene stvari koje bih inače mogla previdjeti, a predstavljaju čuda za koja bih trebala biti zahvalna. Za mene je to bilo teško jer blog je »srce na dlanu«, a ja volim biti »super žena koja sve zna i umije«, kakva sam nekada bila.