mormon.org Ανά τον κόσμο
Άνθρωποι
Αξίες
Τα πιστεύω
Επίσκεψη
.

Γεια, είμαι vivian muñoz

  • Vivian Muñoz
  • Vivian Muñoz
  • Vivian Muñoz
  • Vivian Muñoz
  • Vivian Muñoz
  • Vivian Muñoz
  • Vivian Muñoz
  • Vivian Muñoz

Σχετικά με εμένα

Είμαι μορμόνα. Γεννήθηκα σε μια από τις πρώτες οικογένειες στην Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών στην όμορφη χώρα μου, τη Χιλή. Από τότε που ήμουν μικρή, ήμουν αρκετά βιβλιοφάγος. Αυτό σημαίνει πως ήμουν μελετηρή και λάτρις της γνώσης και αργότερα των επιστημών και του τομέα της ιατρικής. Σπούδασα στο Πανεπιστήμιο της Χιλής, όπου απεφοίτησα ως ιατρός. Έχω δαπανήσει 27 χρόνια στη θεραπεία και την πρόληψη ασθενειών που έχουν να κάνουν με τη διατροφή, όπως η παχυσαρκία και ο διαβήτης. Για περίπου 15 χρόνια εργάστηκα σε περισσότερους από έναν τηλεοπτικούς σταθμούς ως μέλος του πάνελ πρωινών προγραμμάτων, διδάσκοντας ανθρώπους να διατρέφονται καλύτερα, κάνοντας πολλούς ανθρώπους να ενδιαφερθούν πραγματικά για αυτά τα θέματα. Τι ωραία ευκαιρία να μπορείς να διδάξεις για τις αρχές του Ευαγγελίου, για το πώς να προσέχουμε το σώμα μας ως ναό, όπως τα έμαθα και εγώ από τους δασκάλους μου στην Εκκλησία, όπως επίσης και στο πανεπιστήμιο!!! Παντρεύτηκα έναν θαυμάσιο άνδρα, ο οποίος ήταν ιεραπόστολος για την Εκκλησία στην Αργεντινή, και έχουμε 7 αξιαγάπητα παιδιά. Επιπλέον δύο εγγονούς και μία μικρή εγγονή που πρόκειται να γεννηθεί τον Αύγουστο του 2015. Είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένη που είμαι μέλος της Εκκλησίας. Είναι ένα θαύμα να ξέρω ότι ο Ιησούς είναι ο Χριστός, ο Σωτήρας μας και το παράδειγμα μας για να ακολουθήσουμε… και ότι οι οικογένειες δεν χρειάζεται να τελειώσουν όταν «μας χωρίσει ο θάνατος» -- μπορούν να είναι παντοτινές!!! Και ξέρω πώς!!!

Γιατί είμαι μορμόνος

Είχα την ευλογία να γεννηθώ σε μια οικογένεια που ήδη είχε την αλήθεια του Ευαγγελίου, έτσι ώστε τα πρώτα μου βήματα οδηγήθηκαν από τη γνώση του Ευαγγελίου. Αργότερα πέρασα όλα τα σχολικά μου χρόνια σε ένα θρησκευτικό καθολικό σχολείο, το οποίο ήταν το καλύτερο που υπήρχε στην πόλη όπου μεγάλωσα (γι’ αυτό οι γονείς μου με έγραψαν εκεί). Καθώς μάθαινα για αυτήν τη θρησκεία από τη μία πλευρά και για την Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών από την άλλη, μπορούσα να ανακαλύψω για τον εαυτό μου, με κάθε βεβαιότητα στην καρδιά μου, ότι η βασιλεία του Θεού επάνω στη γη και η εξουσία Του και η απόλυτη αλήθεια βρίσκονταν στην Εκκλησία για την οποία οι γονείς μου με είχαν διδάξει. Στην καρδιά μου ένιωσα απαντήσεις στις προσευχές μου και ο Θεός μού επιβεβαίωσε ότι αυτή είναι η αλήθεια Του και το καλύτερο μέρος όπου έπρεπε να είμαι και να μεγαλώσω τα παιδιά μου.

Πώς σας έχει βοηθήσει το Άγιο Πνεύμα;

Από τότε που ήμουν μικρό κορίτσι είχα την μοναδική, ξεχωριστή εμπειρία της επικοινωνίας με τον Δημιουργό μου μέσω προσωπικής προσευχής. Σε πολλές περιστάσεις είχα συναισθήματα, σκέψεις και εντυπώσεις γαλήνης, ανακούφισης και καθοδήγησης, όταν ζήτησα την βοήθειά Του και τις απαντήσεις Του στις ανησυχίες μου. Θυμάμαι σκοτεινές, βροχερές, κρύες νύχτες, όταν ξυπνούσα τρομαγμένη μέχρι θανάτου, όταν ήμουν μικρή. Προσευχόμουν με πίστη ζητώντας από τον Θεό να ηρεμήσει τους φόβους μου. Ένιωθα τόσο πολύ γαλήνη αισθανόμενη και πάλι τον φόβο να φεύγει από μένα. Μια ζεστή αίσθηση γαλήνης επέστρεφε και αργότερα μια αίσθηση ασφάλειας, ξέροντας ότι Εκείνος είναι εκεί, δίπλα μου, ότι όντως με ξέρει, είμαι σημαντική για Αυτόν, με αγαπά και επιθυμεί το καλύτερο για εμένα. Γι’ αυτό μέσω του Αγίου Πνεύματος όντως επικοινωνεί μαζί μου για οτιδήποτε του ζητήσω με πίστη. Επίσης, κάθε φορά που Τον ικέτευα με αγωνία να με βοηθήσει να βρω κάτι που είχα χάσει, το οποίο ήταν σημαντικό για εμένα, επέστρεφα και ξανακοιτούσα στο ίδιο μέρος που είχα ήδη κοιτάξει και πολλές φορές έβρισκα αυτό που είχε χαθεί, αλλά αφού Του το είχα ζητήσει και όχι πριν. Αργότερα όταν μεγάλωσα, κάθε φορά που συναντούσα έναν νεαρό άνδρα τον οποίο έβρισκα ενδιαφέροντα ή ξεχωριστό, στρεφόμουν στον Επουράνιο Πατέρα μου για καθοδήγηση, για να δω αν θα με βοηθούσε να βρω το καλύτερο άτομο με το οποίο θα μπορούσα να είμαι ευτυχισμένη. Και κάθε φορά λάμβανα την απάντηση μου. Πολλές φορές ήταν ένα: «Όχι» και μόνο μια φορά ήταν ένα «Ναι». Και πόσο θαυμάσια ήταν εκείνη η μέρα!

Πώς ζω την πίστη μου

Κάθε εβδομάδα ως οικογένεια σηκωνόμαστε νωρίς τις Κυριακές για να πάμε στην εκκλησία, όπου ανανεώνουμε τις διαθήκες που συνήψαμε τη μέρα που βαπτιστήκαμε. Είναι θαυμάσιο να ξέρω ότι παρά το γεγονός ότι δεν βλέπουμε πάντοτε ο ένας τον άλλον, τα παιδιά μου Αντρέα και Φραγκίσκος, τα οποία είναι παντρεμένα, κάνουν το ίδιο πράγμα εκεί όπου μένουν και ασχολούνται με ίδια πράγματα όπως κάνουμε και εμείς, με τα παιδιά τους. Είμαστε πάντοτε συνδεδεμένοι!!! Στις 5:00 το πρωί, ο Αγκουστίν (14 ετών) και η Ελισάβετ (16 ετών) είναι ήδη στο πόδι, όπως έκαναν τα μεγαλύτερα αδέλφια τους, όταν ήταν σε αυτήν την ηλικία, για να παρευρίσκονται στα μαθήματα των γραφών (Σεμινάριο) στις 6:00 το πρωί στην εκκλησία μας, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, και από εκεί στο σχολείο (όπως έκανα και εγώ σε αυτή την ηλικία και για τέσσερα χρόνια!!!). Νιώθεις χαρά στην ψυχή σου, όταν ακούς από εμπνευσμένους δασκάλους τις αιώνιες αλήθειες του Θεού για τη ζωή μας. Και έχεις τόσες πολλές απαντήσεις για όλες τις ανησυχίες των νέων και για εκείνα που είναι αιώνια. Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς την Εκκλησία. Το μεγαλύτερο μέρος της ευτυχίας μου ως κόρη, αδελφή, σύζυγος και μητέρα, είναι χάρη σε αυτά που έχω μάθει και έχω βιώσει ενώ προσπαθώ να ζήσω το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού.