mormon.org Ανά τον κόσμο
Άνθρωποι
Αξίες
Τα πιστεύω
Επίσκεψη
.

Γεια, είμαι Margarita

  • Margarita Faundez
  • Margarita Faundez
  • Margarita Faundez
  • Margarita Faundez
  • Margarita Faundez
  • Margarita Faundez
  • Margarita Faundez
  • Margarita Faundez

Σχετικά με εμένα

Είμαι μία νέα γυναίκα γεμάτη όνειρα και στόχους που προσπαθώ να επιτύχω μέρα με τη μέρα. Έχω μία αναπηρία οράσεως (τύφλωση), ωστόσο δεν με εμποδίζει επειδή με κάνει πιο δυνατή να αντιμετωπίσω τις δυσκολίες της καθημερινής ζωής. Το να ζω με μία αναπηρία με κάνει να βλέπω τη ζωή με διαφορετική προοπτική. Με βοηθά να συνειδητοποιώ ότι δεν είμαστε μόνοι σε αυτόν τον κόσμο. Με τον ίδιο τρόπο που βασίζομαι σε κάποιον άλλο, όλοι βασιζόμαστε σε άλλους ανθρώπους, αν και πολλοί άνθρωποι δεν θα το παραδεχτούν. Αυτό κάνει τη ζωή ομορφότερη, μόλις μπορέσουμε να δούμε πέρα από το δικό μας συμφέρον. Αγαπώ την καριέρα μου ως φυσικοθεραπεύτριας, επειδή αισθάνομαι ότι μπορώ να βοηθώ ανθρώπους όχι μόνον σωματικά. Είναι μία μεγάλη καριέρα, κάτι που δεν χρειάζεται την όρασή σου, αλλά το άγγιγμα, το να κερδίζεις την εμπιστοσύνη και την στοργή του ασθενούς σου. Είναι όμορφο να αισθάνεσαι ότι με ένα μασάζ μπορείς να αλλάξεις τη διάθεση και τη στάση ενός ατόμου. Είμαι αθλήτρια Παραολυμπιακών αγώνων, υψηλής επίδοσης δρομέας στίβου, μέλος του Χιλιανού Εθνικού Συλλόγου Παραολυμπιακών Αγώνων. Άρχισα αυτή την περιπέτεια δρόμου, όταν ήμουν 20 ετών και έχει γίνει μία από τις πιο μεγάλες προκλήσεις της ζωής μου. Δεν ήταν εύκολο. Είχα πολλές δύσκολες στιγμές, αλλά και πολλές επιτυχίες, όχι μόνο μετάλλια, να τερματίζω σε κάθε προπόνηση, να μαθαίνω να έχω μία ισορροπημένη διατροφή, να ξέρω να χάνω, να μαθαίνω να είμαι επίμονη, με αυτοπεποίθηση. Όλα αυτά είναι επιτεύγματα για μένα. Μπορώ ειλικρινά να πω ότι η άσκηση έχει αλλάξει τη ζωή μου, παρέχοντάς μου πολλή ευτυχία και επιτυχία.

Γιατί είμαι μορμόνος

Είμαι Α.Τ.Η. από τότε που γεννήθηκα, πηγαίνω στην εκκλησία με την οικογένειά μου. Η θρησκεία μου είναι τα πάντα για μένα, είναι η ζωή μου. Η αγάπη του Θεού είναι η δύναμή μου για να συνεχίσω τον αγώνα κάθε ημέρα. Η ζωή δεν είναι εύκολη για μένα, ωστόσο όταν καταλαβαίνεις ποιος είναι ο σκοπός της υπάρξεώς σου στη γη, όταν γνωρίζεις πού ήσουν πριν γεννηθείς, γιατί είμαστε εδώ και τι πρόκειται να συμβεί όταν πεθάνουμε, κάθε θυσία, κάθε δοκιμασία, κάθε δυσκολία έχει έναν σκοπό και αξίζει να συνεχίζεις να προσπαθείς. Πάντα πίστευα στον Θεό. Οι γονείς μου ήταν παράδειγμα και με μεγάλωσαν σε μία χριστιανική οικογένεια. Δεν είμαστε τέλειοι, αλλά προσπαθούμε να γίνουμε κάποια ημέρα. Με έχουν ρωτήσει πολλές φορές: «Είσαι μορμόνα, γιατί οι γονείς σου σε μεγάλωσαν με αυτόν τον τρόπο, ζεις σε μία ψευδαίσθηση», αλλά δεν μπορώ να αρνηθώ ποια είμαι και τι αισθάνομαι. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος ζωής για μένα. Δεν είναι υποχρέωση ούτε παράδοση. Είναι αυτό που θέλω για μένα και την μελλοντική οικογένειά μου. Πέρασα σκληρή ζωή, ωστόσο οι δοκιμασίες, τα προβλήματα και οι δυσκολίες δεν με απομάκρυναν από την Εκκλησία· το αντίθετο, η πίστη μου έχει ενδυναμωθεί σε κάθε βήμα. Γνωρίζω ότι η Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών είναι αληθινή. Γνωρίζω ότι ο Επουράνιος Πατέρας μας και ο Ιησούς Χριστός ζουν. Τους αγαπώ χωρίς όρους και γνωρίζω ότι μας αγαπούν, γι’ αυτό ο Θεός δημιούργησε ένα σχέδιο ευδαιμονίας για όλα τα τέκνα Του. Η αγάπη Του είναι τόσο μεγάλη, ώστε έστειλε τον Ιησού Χριστό στη γη για εμάς. Είμαι σίγουρη ότι δεν θα μπορούσα να έχω έναν καλύτερο φίλο από τον Ιησού Χριστό, αφού έδωσε τη ζωή του για μένα. Μπορώ να κάνω οτιδήποτε μου ζητεί. Είμαι ευγνώμων στον Θεό που έχω αυτόν τον θησαυρό στη ζωή μου, ο οποίος είναι ανεκτίμητος, το Ευαγγέλιό Του, έναν θησαυρό που αξίζει τόσα πολλά, ώστε ο πλούτος του μπορεί να φτάσει στον καθένα. Θέλω να τον μοιράζομαι κάθε ημέρα της ζωής μου… δεν έχω αμφιβολία ότι το να είσαι μορμόνος είναι το να είσαι ευτυχισμένος!!!

Πώς ζω την πίστη μου

Η πίστη μου στον Θεό και στον Ιησού Χριστό με παρακινεί καθημερινά να γίνω καλύτερη, γι’ αυτό προσπαθώ να την μοιραστώ με κάθε άτομο που γνωρίζω. Η διδασκαλία των ανθρώπων είναι ο τρόπος μου για να ευλογήσω τη ζωή τους είτε με τα λόγια μου είτε με το παράδειγμά μου. Αισθάνομαι ότι ο Θεός με γνωρίζει πολύ καλά, γι’ αυτό όλες οι αναθέσεις και οι κλήσεις μου μέσα στην Εκκλησία έχουν μία άμεση σχέση με τη διδασκαλία. Ήμουν δασκάλα στις Αρχές του Ευαγγελίου, που διδάσκεται σε κάθε άτομο που θέλει να γνωρίσει και να μάθει για την Εκκλησία, και για τα νέα μέλη. Ήμουν δασκάλα Σεμιναρίου για τρία χρόνια, ένα πρόγραμμα της Εκκλησίας για νέους από 14 έως 18 ετών, το οποίο τους βοηθά να μάθουν για τις διδασκαλίες του Ιησού Χριστού και των αρχαίων Προφητών και Αποστόλων που είναι καταγεγραμμένες στις γραφές. Η διδασκαλία των νέων άλλαξε και ευλόγησε τη ζωή μου τελείως. Η αγάπη που μου έδειξαν με γέμισε με ευτυχία. Το να βλέπω πώς έκαναν καθημερινές αλλαγές για να γίνουν καλύτεροι, μου έδωσε τη δύναμη να κάνω το ίδιο και να ζήσω μαζί τους τα εφηβικά χρόνια. Οι δυσκολίες και οι λύπες τους μου θύμισαν ότι και εγώ επίσης έζησα εκείνα τα χρόνια, ενώ προσπαθούσα να μπω στη θέση τους. Είμαι αρκετά σίγουρη ότι όλα όσα τους δίδαξα, θα τους βοηθήσουν σε κάποιο σημείο στη ζωή τους και θα θυμηθούν ό,τι έμαθαν και αυτό θα τους βοηθήσει να πάρουν τις σωστές αποφάσεις. Επί του παρόντος είμαι δασκάλα Προκαταρκτικής για παιδιά 4 έως 8 ετών που γεμίζουν τη ζωή μου και την καρδιά μου. Με την αθωότητα, τη γλυκύτητα και την ταπεινότητα τους με διδάσκουν περισσότερα από αυτά που τα διδάσκω, με αγαπούν και με κάνουν ευτυχισμένη. Είμαι ευτυχισμένη όταν μπορώ να δώσω τον χρόνο μου σε άλλους στην Εκκλησία. Με βοηθά να ξεχνώ τις δυσκολίες μου, να καταλαβαίνω ότι είναι μικρές σε σχέση με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν άλλοι άνθρωποι και συνειδητοποίησα ότι έχω πολλά για να είμαι ευγνώμων, να βλέπω τη ζωή με έναν πιο θετικό τρόπο και να μαθαίνω από άλλους όμορφες εμπειρίες.