mormon.org Ανά τον κόσμο
Άνθρωποι
Αξίες
Τα πιστεύω
Επίσκεψη
.

Γεια, είμαι Julie Hillyard

  • Julie Hillyard
  • Julie Hillyard
  • Julie Hillyard
  • Julie Hillyard
  • Julie Hillyard
  • Julie Hillyard
  • Julie Hillyard
  • Julie Hillyard

Σχετικά με εμένα

Είχα την ευλογία να ταξιδεύσω στον κόσμο με τον δρ. Στήβεν Κόβυ για πολλά χρόνια (δουλειά των ονείρων μου!), αλλά επέλεξα να το εγκαταλείψω, όταν γνώρισα τον άνδρα των ονείρων μου και δημιουργήσαμε μία οικογένεια. Μας αρέσει το τρέξιμο, η ποδηλασία, η πεζοπορία και τα ταξίδια μαζί. Έχουμε τρία υπέροχα μικρά και ο μεσαίος έχει σοβαρό αυτισμό, διαταραχή αισθητηριακής λειτουργίας και ποικίλες καθυστερήσεις ανάπτυξης. Μαθαίνω να αγαπώ μια ζωή που ποτέ δεν προσδοκούσα να είναι γεμάτη με μοναδικές δυσκολίες κάθε ημέρα.

Γιατί είμαι μορμόνος

Μεγάλωσα ως Α.Τ.Η. και πάντοτε ένιωθα ότι όσα πίστευα και όσα διδάχθηκα στην εκκλησία είχαν λογική. Το παραδέχομαι. Αγαπώ τη λογική -- λειτουργεί για μένα. Όταν ήμουν στη δεκαετία των 20 ετών, είχα ολοκληρώσει μία ιεραποστολή για την εκκλησία Α.Τ.Η., η οποία ενδυνάμωσε το πιστεύω μου σε τεράστιο βαθμό και εργαζόμουν στενά με τον δρ. Στήβεν Κόβυ, ένα απίστευτο παράδειγμα κάποιου που ζει και αναπνέει την πίστη του. Τον άκουσα να δίνει τη μία διάλεξη μετά την άλλη για τον προφήτη Τζόζεφ Σμιθ και τα πολύ προσωπικά μαθήματα που μαθαίνουμε από την εμπειρία του με τον Θεό Πατέρα και τον Υιό Του, Ιησού Χριστό. Ένα από αυτά τα μαθήματα είναι ότι οι θείες δυνατότητες που κατέχει καθένας από εμάς -- η γνώση ότι στην κυριολεξία κατέχουμε το DNA της θειότητας που παρέχει κατανόηση τόσο για το ΠΟΙΟΙ είμαστε, όσο και του ΤΙΝΟΣ είμαστε. Εντούτοις, κυρίως μιλούσε στον νου μου. Γρήγορη προώθηση μερικά χρόνια… Τώρα είμαι παντρεμένη με τον άνδρα των ονείρων μου και έχω ένα παιδί που διαγνώσθηκε με αναπηρία που με φόβισε πάρα πολύ -- αυτισμό. Σε εκείνο το σημείο, συνειδητοποίησα ότι αυτά που πίστευα για τις δυνατότητές του θα άλλαζαν/θα μπορούσαν να αλλάξουν τη ζωή του μικρού αγοριού μου. Επειδή γνώριζα στο μυαλό μου --και καθώς εκφράσθηκα ανοικτά στον Θεό, βεβαιώθηκα αναντίρρητα για τα πιο εσώτερα συναισθήματά μου-- ότι ο Μάθιου έχει ένα απίστευτο πνεύμα. Καμία ταμπέλα δεν θα αλλάξει τις δυνατότητές του και, ως μητέρα του, έχω ευθύνη να διαβιβάσω την αξία και τις δυνατότητές του σε εκείνον με έναν τρόπο που τον εμπνέει να τα δει επίσης. Αυτή η βέβαιη γνώση --για το ΠΟΙΑ είμαι και το ποιος είναι εκείνος συνδυασμένη με τη γνώση ΤΙΝΟΣ είμαστε-- έχει γίνει καθοδηγητική δύναμη στη ζωή μου και μία δύναμη που μου δίνει προοπτική καθώς πασχίζω να αντιμετωπίσω κάποιες από τις δυσκολίες που συνοδεύουν την ανατροφή ενός γιου, όπως είναι ο γλυκός μου Μάθιου.

Πώς ζω την πίστη μου

Πιστεύω σθεναρώς ότι ο Θεός συχνά μας δίνει εμπειρίες που μας αλλάζουν και μας διδάσκουν, ώστε να μπορούμε να βοηθούμε και να ανυψώνουμε άλλους. Ο σύζυγός μου είναι παιδοδοντίατρος με πάθος να βοηθά παιδιά που έχουν ειδικές ανάγκες και, λόγω των εμπειριών μας με το δικό μας παιδί με ειδικές ανάγκες, έχω σθεναρή επιθυμία να βοηθώ άλλους γονείς που αντιμετωπίζουν παρόμοιες δυσκολίες. Προσφάτως φιλοξενήσαμε μία σειρά εκδηλώσεων για γονείς, που λέγεται Δύναμη των Δυνατοτήτων, με στόχο να μας βοηθήσουν να επικεντρωθούμε στις δυνατότητες των παιδιών μας παρά να ανησυχούμε υπερβολικά για τη συμπεριφορά και άλλες δυσκολίες που μπορεί ενίοτε να μας αποσπάσουν από αυτό που ξέρουμε ότι μπορούν να γίνουν -- θα βρούμε αυτό που ψάχνουμε, έτσι αν ψάξουμε το καλύτερο στα παιδιά μας, θα το βρουν και, επομένως, θα τους φερόμαστε διαφορετικά. Άρχισα επίσης ένα ιστολόγιο ονόματι Μικρές νίκες, μεγάλα θαύματα, για να μου υπενθυμίζει να επικεντρώνομαι στα μικρά πράγματα που θα μπορούσα διαφορετικά να παραβλέπω, τα οποία αντιπροσωπεύουν θαύματα για τα οποία πρέπει να είμαι ευγνώμων. Είναι μία άσκηση στην τρωτότητα για μένα, επειδή είναι ένα ιστολόγιο όπου μοιράζομαι τα εσώτερα συναισθήματα και σκέψεις μου και προτιμώ την προσωπικότητα όπου φαινόταν ότι ήμουν σούπερ γυναίκα που μπορούσα να πετύχω.