Пропустити навігацію
Наші люди
Наші цінності
Наші віровчення
Відвідайте нас
.
Спілкуйтеся з нами в чаті

Зміцнення сімей

Сім’я займає центральне місце у Божому плані

Не буде перебільшенням, якщо сказати, що людина має значні переваги в житті, якщо вона походить з люблячої, готової підтримати, сім’ї. Попри те, що багато людей походять з неідеальних сімей, вони все ж таки досягають успіху. Однак, якщо наші основні потреби задовольняються, якщо ми знаємо, що наші батьки люблять нас, а уроки життя ми засвоюємо вдома, з усіма випробуваннями повсякденного життя справлятися набагато легше. Напевно, що будучи дорослою людиною, ви прагнете щасливої домівки для своєї сім’ї.

Це не випадковий збіг обставин. Бог організував нас у сім’ї, щоб ми могли зростати щасливими і в безпеці, і щоб ми могли навчатися самовіддано любити інших, що є ключем до справжньої радості. Найкраще місце, щоб навчатися любити інших так, як Небесний Батько любить кожного з нас—це сім’я.

Божа Церква існує для того, щоб допомогти сім’ям здобути вічні благословення. Ми віримо, що найвеличніше благословення, яке Бог дає нам,—це можливість повернутися, щоб жити з Ним на небесах разом з нашими сім’ями. Ми виконуємо волю нашого Небесного Батька, бо саме так ми здобуваємо це благословення.

Всі ми належимо до сім’ї Бога

Коли ми називаємо члена Церкви “братом” Коваленко або “сестрою” Смолянчук, ми дійсно маємо це на увазі. Ми віримо, що всі ми—у тому числі і ті, хто не належать до нашої Церкви—є в буквальному сенсі синами або дочками нашого Небесного Батька (Євреям 12:9), а тому й нашими небесними братами і сестрами. До нашого приходу на землю Небесний Батько любив і навчав нас, як членів Своєї вічної сім’ї. Отже ми поєднані узами, які сягають за межі цього життя. Подумайте про те, що якби ви дійсно вважали ваших ближніх або колег своїми братами і сестрами, чи не ставилися б ви до них інакше? Подібним чином знання про те, що ваша земна сім’я має вічне значення, може допомогти вам також ставитися краще і до неї.

Спочатку сім’я

Можливо нам пощастило, що нас виховували у щасливій і міцній сім’ї, де є двоє люблячих батьків. Але, можливо, й ні, і зростати позбавленим любові й підтримки, яких ми прагнули, було нелегко. Напевно, що будучи дорослою людиною, ви прагнете щасливої домівки для своєї сім’ї. Не завжди легко зберігати мир в сім’ї, однак у відновленій Божій Церкві шлюб і сім’ї є найважливішими сполуками суспільства зараз і у вічності.

Люди, які пережили нещастя, ніколи не кажуть: “Усе, про що я міг думати під час землетрусу—це мій банківський рахунок”. Вони майже завжди кажуть: “Я думав лише про свою дружину й дітей”. Нам не потрібне нещастя, щоб дізнатися, чи це так. Але надто часто ми дозволяємо зароблянню грошей, пошуку задоволень або навіть потребам людей, які не є членами нашої сім’ї, відвертати нашу увагу від власної сім’ї. У Церкві Ісуса Христа Святих Останніх Днів сім’ї посідають головне місце.