Пропустити навігацію
Наші люди
Наші цінності
Наші віровчення
Відвідайте нас
.
Спілкуйтеся з нами в чаті

Книга Мормона

Слово Бога

Замовити безкоштовний примірник Книги Мормона

Місіонери роздають примірники Книги Мормона по всьому світу навіть зараз, коли ви читаєте про це. Тож, що це за книга? Якщо вона роздається безкоштовно, то чому так багато членів Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів вважають свій примірник Книги Мормона своїм найціннішим майном? Яка це має бути книга, якщо завдяки ній можуть змінитися життя, розум і серця такої великої кількості читачів? Яка це має бути книга, якщо вона містить відповіді на запитання життя, на які, здавалось би, неможливо відповісти?

Книга Мормона, подібно до Біблії, є словом Бога. Вона є Святим Писанням і форма її написання та зміст є подібними до написання й змісту Біблії. В обох книгах містяться слова Божих настанов, як вони були відкриті пророкам, а також історія релігійного життя різних цивілізацій. В той час, як Біблія написана людьми, які жили на землі Ізраїля та навколишніх територіях, і в ній описано історію цих людей від сотворіння світу до періоду, який охоплює ще деякий час після смерті Ісуса Христа, у Книзі Мормона міститься історія народу, який мешкав на Американському континенті приблизно між 600 р. до Р.Х. і 400 р. після Р.Х., та його справи з Богом. Пророки з Книги Мормона описували в літописах справи Бога з Його народом. Пророк на ім’я Мормон уклав збірку цих літописів і її було записано на золотих пластинах.

Перед смертю цих вірних християн їхні літописи було надійно сховано. Джозеф Сміт отримав ці давні літописи у 1827 році і зміг перекласти їх даром і силою Бога. Текст перекладу є таким, як ми маємо його сьогодні. У Книзі Мормона, як і в Біблії, міститься свідчення про те, що Ісус Христос є нашим божественним Викупителем, і що живучи за Його євангелією, ми можемо знайти мир у цьому житті і вічне щастя у житті прийдешньому.