Пропустити навігацію
Наші люди
Наші цінності
Наші віровчення
Відвідайте нас
.
Спілкуйтеся з нами в чаті

Гуманітарна допомога

Чому ми допомагаємо

Люди люблять говорити про те, що їм треба “знайти” себе. Це, як правило, означає, що вони нещасливі, не відчувають мети і переважно зосереджені на собі. Цікаво, що Христос сказав, що ми знаходимо себе, якщо втрачаємо себе. “Бо хто хоче душу свою зберегти, той погубить її, а хто згубить душу свою ради Мене та Євангелії, той її збереже” (Марк 8:35). Загубити себе у служінні—це чудовий спосіб знайти себе. Вдавшись до нього, ми можемо чинити так, як чинив Ісус. Він навчав, що любити Бога—це перша заповідь, а любити ближніх—це друга. Ми виказуємо свою любов до Бога, служачи один одному. І ми любимо тих, кому служимо. Служіння дає нам щастя, якого ніколи не знайти, шукаючи власну користь. Воно може бути великим і малим, публічним і приватним, для друзів і для незнайомців.

Навіть якісь невеликі вчинки, які ми робимо для когось, як наприклад—допомогти комусь в їхньому саду чи притримати двері відкритими, можуть зробити життя цих людей трохи легшим—а наше трохи щасливішим. Вам не треба далеко дивитися, щоб знайти можливість віддавати свій час і сили. Краса наслідування прикладу Спасителя полягає в тому, що нам не треба оцінювати, кому служити, коли і як, ми просто робимо це. Служіння може бути спланованим чи спонтанним для того, кого ми знаємо, чи для незнайомця. Християнське служіння уникає визнання, не признає нагороди і надихається любов’ю.