La ce să vă aşteptaţi

Toti vizitatorii sunt bineveniti

Indiferent daca sunteti sau nu mormon, Biserica lui Isus Hristos a Sfintilor din Zilele din Urma îi asteapta cu bucurie pe toti cei care doresc sa vina si sa preaslaveasca în adunarile noastre de duminica. Noi nu cerem donatii si nici nu dam din mâna în mâna o farfurie pentru a se face donatii. Nu se cere nici participarea activa a vizitatorilor; pur si simplu puteti sa stati si sa va bucurati de adunare.

Va rugam sa accesati (Amplasamentele caselor de întruniri) pentru a gasi cea mai apropiata locatie .

Adunari de preaslavire

Adunarea noastra principala de preaslavire ca familie este numita adunarea de împartasanie. Aceasta adunare se desfasoara duminica în capelele noastre si dureaza aproximativ o ora. Sunteti bineveniti sa veniti sau sa va aduceti familia; copiii sunt, de regula, prezenti în toate congregatiile noastre.

O adunare obisnuita consta din urmatoarele:
Imnuri: cântece religioase interpretate de congregatie (sunt puse la dispozitie carti de imnuri).
Rugaciuni: rostite de catre membrii locali ai Bisericii.
Luarea din împartasanie: împartasania consta din pâine si apa pregatite dinainte, care sunt binecuvântate si date membrilor congregatiei de catre detinatori ai preotiei.
Vorbitori: în mod normal, adunarea va avea doi sau trei vorbitori desemnati.

Alte adunari

Vizitatorii sunt, de asemenea, bineveniti sa participe la celelalte adunari de duminica ce preced sau urmeaza adunarii de împartasanie:

  • Adunarile Societatii Primare constau în clase de slujire în grup, organizate în functie de vârsta, pentru copii cu vârsta cuprinsa între 3 si 11 ani. O cresa este disponibila pentru copiii mici cu vârsta cuprinsa între 18 luni si 3 ani.
  • Clasele Scolii de duminica se desfasoara pe grupuri de vârsta, începând cu cei în vârsta de 12 ani.
  • Adunarile Tinerelor Fete ofera clase pentru cele cu vârsta cuprinsa între 12 si 17 ani.
  • Adunarea Societatii de Alinare este pentru femeile care sunt în vârsta de cel putin 18 ani.
  • Adunarile preotiei au clase formate în functie de vârsta pentru barbati în vârsta de cel putin 12 ani.

Adunarile de împartasanie si celelalte adunari pot fi desfasurate în ordine diferita, în functie de preferintele conducatorilor locali. Prezentarea (Amplasamentele caselor de întruniri) prezinta ora de începere a celor trei ore de adunari si ora de începere a adunarii de împartasanie.

Îmbracaminte adecvata

Cei care participa vor fi îmbracati cel mai probabil cu „cele mai bune haine ale lor de duminica” care pot cuprinde costume, sacouri si cravate pentru barbati si rochii sau fuste pentru femei. Copiii sunt, de asemenea, îmbracati corespunzator unei zile de duminica.

Informatii utile

Congregatiile noastre locale se numesc episcopii (sau ramuri). Conducatorul spiritual al fiecarei episcopii se numeste episcop (sau presedinte de ramura în cazul ramurilor). El este un membru al congregatiei care a fost rugat sa slujeasca voluntar în aceasta pozitie. Pentru ca nu avem un cler platit, toata slujirea în cadrul Bisericii este voluntara.