Viaţa după moarte

Deşi Hristos a biruit moartea fizică, toţi oamenii trebuie să moară, pentru că moartea este o parte a procesului prin care trecem din starea muritoare în cea nemuritoare. 

Din punct de vedere lumesc, moartea fizică poate să pară ca un sfârşit deşi, în realitate, ea este un pas înainte în cadrul planului Tatălui Ceresc. În momentul morţii fizice, spiritul dumneavoastră va părăsi trupul şi se va duce în lumea spiritelor, unde veţi continua să învăţaţi şi să progresaţi. În lumea spiritelor, amintirile dumneavoastră din această viaţă şi cunoaşterea pe care aţi dobândit-o pe pământ vor rămâne cu dumneavoastră.

Moartea nu vă va schimba personalitatea sau dorinţa de a face bine sau rău. Dacă alegeţi să-L urmaţi pe Isus Hristos în timpul vieţii dumneavoastră pe pământ, veţi avea pace în lumea spiritelor. Cei care aleg să nu-L urmeze pe Hristos şi nu se pocăiesc vor fi nefericiţi.

Tatăl Ceresc a ştiut că mulţi dintre copiii Săi nu vor avea niciodată ocazia să înveţe despre Isus Hristos în timpul vieţii lor şi că alţii vor alege să nu-L urmeze. Deoarece Îşi iubeşte copiii şi pentru că El este drept, Dumnezeu a pregătit o cale pentru ca cei din lumea spiritelor să înveţe despre planul Său, să aibă credinţă în Isus Hristos şi să se pocăiască. Cei care-L acceptă şi-L urmează pe Isus Hristos vor avea parte de pace şi odihnă.

La un moment dat după moartea dumneavoastră, spiritul şi trupul dumneavoastră vor fi reunite — nu vor mai fi niciodată separate. Această reunire este numită înviere şi este posibilă datorită morţii şi învierii lui Isus Hristos. Veţi rămâne în lumea spiritelor până când veţi fi înviaţi.