Obnova istine

Naša poruka je čudesna i jednostavna. Bog je naš Otac. Mi smo njegova djeca. On nas voli kao dio svoje obitelji te želi da mu se vratimo i živimo s njim.

Bog vas osobno poznaje i voli više nego što možete razumjeti. On želi da budete sretni sada i uvijek. Kako bi ostvario ovu svrhu, Nebeski je Otac pripremio naum pod imenom evanđelje Isusa Krista. Isus Krist je Sin Božji; njegova učenja su put prema miru u ovom životu i radosti za vječnost.

Kao dio vlastitog nauma, Bog je slijedio jednostavan uzorak od postanka svijeta. On bira proroke (poput Noe ili Mojsija) da podučavaju evanđelje i vode ljude. Nažalost, većina Božje djece su ignorirali, zanemarivali i odbacivali njegove proroke.

Kao što je obećao, Nebeski Otac je na zemlju poslao svog Sina, Isusa Krista. Isus Krist je živio savršenim, bezgrešnim životom. Uspostavio je svoju Crkvu, podučavao svoje evanđelje i učinio mnoga čuda. Začudo, čak je i Isus Krist bio odbačen. Nakon njegove smrti, mnogi su se ljudi počeli udaljavati od istinitih Kristovih učenja ili ih iskrivljavati. Posljedica toga je da je Bog povukao svoju ovlast za upravljanje Crkvom koju je Krist uspostavio.

Naš brižni Otac na Nebu isti je »jučer i danas i zauvijek« (vidi Hebrejima 13:8). Kao u drevna vremena, primijenio je svoj jednostavan uzorak u naše doba. Ponovno je uspostavio evanđelje Isusa Krista na zemlji kroz proroka. Prorok kojeg je Gospodin pozvao obnoviti Božju istinu zvao se Joseph Smith. Dokaz o toj veličanstvenoj Obnovi nalazi se u Mormonovoj knjizi koju možete čitati, razmišljati o njoj i moliti se.

Bog nastavlja govoriti svoje riječi i objavljivati svoju istinu u naše doba kroz živućeg proroka. Ako upitate svog Nebeskog Oca u molitvi, on vam može potvrditi istinu o tome.