Bog je vaš brižni Nebeski Otac

Bog je naš Nebeski Otac, a mi smo njegova djeca.   On nas poznaje i želi da budemo uspješni u ovom životu te da se vratimo živjeti u njegovu nazočnost.

Bog je vaš Otac na Nebu (Matej 6:9). Mi zovemo Boga Nebeskim Ocem zato što je on Otac naših duhova i mi smo stvoreni na njegovu sliku (Postanak 1:27).

Bog ima tijelo koje izgleda poput vašeg, iako je njegovo tijelo besmrtno, savršeno i ima slavu veću nego što se može opisati. On vas osobno poznaje i voli više nego što možete razumjeti. Da bi vam pomogao naći sreću u ovom životu i da bi vas vodio kako biste se vratili živjeti s njim, Nebeski je Otac omogućio naum koji se zove evanđelje Isusa Krista, vodič koji se temelji na životu i učenjima njegovog Sina, Isusa Krista.

Od početka je Nebeski Otac pozivao proroke da svjedoče, bilježe njegovu riječ i donesu njegov naum njegovoj djeci na zemlji. Naučavanja proroka nalaze se u svetim knjigama koje se nazivaju Sveta pisma (Amos 3:7). 

Nebeski vas Otac poznaje i voli i želi vam pomoći da mu se vratite. Vaš život na zemlji dio je njegovog nauma za vas po kojem možete steći tijelo, učiti, rasti i naći radost. Ponekad je život težak, samotan ili zastrašujuć, ali vaš je Nebeski Otac uvijek tu. On je tužan kada patite i raduje se kada činite ono što je ispravno. On želi govoriti s vama dok mu se iskreno molite, i spreman je dati vam utjehu, mir i vodstvo u vašem životu.

Isus Krist je podučavao da morate poznavati jedinog pravog Boga kako biste imali vječni život (Ivan 17:3). Kao njegovo dijete, morate znati tko je on i kakav je kako biste mogli naći veći mir i radost, i u ovom i u budućem životu.